Μίμης Μίλκογλου: δεν εξυπηρετούν ούτε την αγορά ούτε τους καταναλωτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις/Η έννοια των εκπτώσεων έχει εκφυλλιστεί

 

Την αντίθεσή του με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά εξέφρασε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Μίμης Μίλκογλου, τονίζοντας ότι η κίνηση εν μέσω εκπτώσεων είναι ήδη υποτονική,

 

Όπως είπε, φτάσαμε σε σημείο από τους 12 μήνες του έτους, οι 7-8 να είναι περίοδος εκπτώσεων, επί της ουσίας χωρίς αντίκρισμα, ούτε για τον καταναλωτή, ούτε για τον καταστηματάρχη. Σημείωσε ότι πάνω από το 70% του εμπορικού ιστού είναι αντίθετο στη λειτουργία των καταστημάτων τις  Κυριακές, που εξυπηρετεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες.

 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως διανύουμε μία από τις τελευταίες προεκπτωτικές περιόδους, ενώ αναφέρθηκε και στην επερχόμενη Black Friday, όπου στο εξωτερικό τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι υψηλά, κι όχι της τάξης του 10-20%, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου απλά είναι ένας κακός μιμητισμός. Κάλεσε δε τους Ξανθιώτες πριν προβούν σε αγορές σε τέτοιου τύπου εκπτώσεις να προχωρούν σε έρευνα αγοράς.

 

Ο κ.Μίλκογλου εκτίμησε ότι επανεκκίνηση της αγοράς θα έρθει μέσα από την ανάπτυξη, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και με ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά