Α.Τσακιρίδης: Στόχος μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας και η θεσμοθέτηση Διεθνούς Αγώνα Βουνού/Οι σύλλογοι που πρωτοστάτησαν στη μη ασφαλτόστρωση της ‘Θηλιάς’ νοίκιασαν την περιοχή ‘Λιβάδι’


Απέδειξε ότι διαθέτει τις απαραίτητες οργανωτικές και τεχνικές δεξιότητες να αναδείξει την Ξάνθη μέσω πανελλήνιων διοργανώσεων, στις οποίες οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα λεπτομερείς, και μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας.


Στόχος του παραμένει η διοργάνωση ενός από τα επόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας να είναι η Ξάνθη αλλά και η θεσμοθέτηση ενός Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα Βουνού στις μοναδικές διαδρομές της ορεινής Ξάνθης.


Παράλληλα συνεχίζει να μετρά διακρίσεις αθλητών του σε όλες τις κατηγορίες σε ποδηλατικές διοργανώσεις και να μυεί στην αγάπη για το ποδήλατο και την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή τους μικρούς Ξανθιώτες μέσω της Ακαδημίας του.


Ο λόγος για το αθλητικό ποδηλατικό σύλλογο Ξάνθης ‘Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’.


Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αφεντούλης Τσακιρίδης παρουσίασε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, τις δράσεις αλλά και τους στόχους του συλλόγου.


Η συνεχής παρουσία των μελών της Διοίκησης της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σε διοργανώσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ- τελευταία η παρουσία του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας στον επιτυχημένο 6ο Ποδηλατικό Αγώνα Βουνού, στις αρχές Οκτωβρίου στην Ξάνθη- αποδεικνύει ότι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης κέρδισε –και επάξια- την αναγνώριση της Ομοσπονδίας, αλλά και ένα σύμμαχο  στην υλοποίηση των στόχων του.


Ο κ. Τσακιρίδης επισημαίνει το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι  συζητήσεις και με το Δήμο Ξάνθης αλλά και με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ ώστε να συμπράξουν όλοι για την ανάδειξη και αυτής της δυνατότητας που δύναται να προσφέρει η περιοχή και να ‘εισπράξει’ η τοπική οικονομία τις ‘παράπλευρες ωφέλειες’, αθλητικών διοργανώσεων αυτού του επιπέδου.


Γνωστοποίησε επίσης ότι ο ΠΗΓΑΣΟΣ και σύλλογοι που πρωτοστάτησαν στην μη ασφαλτόστρωση της ‘Θηλιάς’, ενοικίασαν την περιοχή ‘Λιβάδι’ από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, η οποία θα αξιοποιηθεί για αθλητικές δράσεις των συλλόγων. Παράλληλα κάλεσε τους συμπολίτες που επισκέπτονται την περιοχή να τη διατηρούν καθαρή και να μην επιδίδονται σε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικά πυρκαγιάς.


Ο πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ για μια ακόμη φορά συνέστησε στους συμπολίτες να βάλουν στην καθημερινότητα τους το ποδήλατο και να περιορίσουν τις μετακινήσεις με μηχανοκίνητα οχήματα στο κέντρο της πόλης.


Ακούστε τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης , κ. Αφεντούλη Τσακιρίδη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μονταζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά