Μ. Φανουράκης: Όταν εργάζεσαι κάνεις και λάθη. Αναλαμβάνω προσωπικά και εξολοκλήρου, την ευθύνη της υπηρεσίας. Είναι θέμα αρχής.

 

Σε ερώτησή μας, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με την ανάθεση συγκεκριμένου έργου σε ιδιώτη, το οποίο όμως περιλαμβανόταν σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό, που ήταν σε εξέλιξη από τον Δήμο Ξάνθης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης,  μας δήλωσε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι,  προέκυψε το ζήτημα με την ανάθεση του έργου και μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μας, αμέσως ενεργήσαμε με όσα προβλέπονται και ανακαλέσαμε τη σχετική απόφαση.

 Όταν εργάζεσαι και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο, όπως η υπηρεσία μας,  υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να γίνει και ένα ανθρώπινο λάθος. Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια της ανάκλησης από μέρους μας πραγματοποιήθηκε πριν δημοσιοποιηθεί το ζήτημα. Κάποιοι λοιπόν που έλαβαν γνώση της ανάκλησης από τη διαύγεια, εκμεταλλεύτηκαν και προσέξτε, δε λέω αξιοποίησαν, λέω ξεκάθαρα εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία,  να κάνουν φτηνή επικοινωνιακή πολιτική με στόχο να εκθέσουν τη Δημοτική Αρχή.

Πιστεύω ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ξεπερνούν κάθε έννοια δεοντολογίας  και εκθέτουν αυτούς τους ίδιους που καταστρώνουν σενάρια συνομοσιολογίας και καταστροφολογίας

Είναι δεδομένο και για μένα είναι ζήτημα αρχής, ότι εγώ προσωπικά και εξολοκλήρου αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη της υπηρεσίας. Το οφείλουμε στους ανθρώπους που εργάζονται με κόπο και αυταπάρνηση για το δημόσιο καλό, για το δημόσιο συμφέρον, για το καλό της Ξάνθης και των ανθρώπων της ».

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά