Tο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε με τη Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εχθές Κυριακή 1 Δεκεμβρίου το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, χαρακτηρίστηκε από την έντονη συμμετοχή των μελών της παράταξης (περισσότεροι από 5200 σύνεδροι και παρατηρητές) και την αναπτυξιακή κατεύθυνση της θεματολογίας του.

 

Έχοντας ως σημείο αναφοράς την πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά  δεδομένα επιτυχία του Κ. Μητσοτάκη να ανατρέψει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, τη στιγμή που ήταν την εξουσία, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πραγματευτήκαν τη θέση της χώρας μας στην 4η βιομηχανική επανάσταση, την ψηφιακή εποχή και την κλιματική κρίση.

 

Ακόμη,  στο πλήρως ψηφιοποιημένο και οικολογικό συνέδριο, αποτέλεσε θεματική των συμμετεχόντων, η υποχρέωση της Παράταξης που έχει την εξουσία να διατηρεί τον κομματικό της μηχανισμό ως πολιτικό βηματοδότη, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

 "είναι σημαντικό η οργανωμένη δομή ενός κόμματος να αναζητά τρόπους, ώστε να αποτελεί ζωντανό μέρος της κοινωνίας. Να αφουγκράζεται τα αιτήματά της και να πρωταγωνιστεί  στην λύση τους, με επεξεργασμένες προτάσεις. Αλλά ακόμη και με μορφές ενός “δημιουργικού ακτιβισμού”, όπως το προχθεσινό night run που έγινε με σκοπό να φωτίσουμε μια σκοτεινή πλευρά της σημερινής κοινωνίας. Την κακοποίηση κατά των γυναικών».

 

Όπως σημειώνουν από την   Πειραιώς:

 

 "….ήταν ένα Συνέδριο σκέψης αλλά και αισιοδοξίας. Φρέσκο, σύγχρονο, ανοιχτό, ζωντανό. Με πολλούς νέους ανθρώπους γύρω μας και πολλές νέες ιδέες.

 

 Βάλαμε  στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και τους τρόπους με τους οποίους η Κυβέρνηση και το κόμμα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.

 

Αποδείξαμε ότι συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο".

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά