Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Και από την Ξάνθη, όπως σε δεκάδες πόλεις της χώρας, στείλαμε χθες ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους κεφαλαιοκράτες  «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στις 6:30΄μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας χαιρέτισε η Πάντου Δώρα , συμβασιούχα στην πυροπροστασία, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων στα δασαρχεία όλης της χώρας και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 2 Δεκέμβρη στις 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Στη συνέχεια μίλησε η πρόεδρος του ΔΣ Γιώτα Ρόιδου η οποία τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι κοινός στόχος όλων των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι η απαλλαγή των εργοδοτών  και του κράτους τους από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε  ατομική υπόθεση. Κεφαλαιοποιητικό  σύστημα και ανταποδοτικότητα είναι η βάση με την οποία  λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση. Προωθούν με όλους τους τρόπους την ιδιωτική ασφάλιση αφού αποτελεί μεγάλο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.»

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά