"Ξάνθη για όλους". Σύγκλιση Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με θέμα : μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας

 

 

Αγαπητοί συμπολίτες

Ύστερα από τις τελευταίες απρόσμενες και καθόλου ευχάριστες εξελίξεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας μας στις οποίες διοργανώνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, θα πρέπει όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι επιδεικνύοντας παράλληλα την ανάλογη σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αρχικά ως Δήμος Ξάνθης, θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα που θα στηρίζουν και θα ανακουφίζουν την κοινωνία και τους συμπολίτες μας σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, θα πρέπει και εμείς σε τοπικό επίπεδο να αναλάβουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα διαφυλάσσουν τη δημόσια υγεία, ταυτόχρονα όμως ως Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει άμεσα και αποδεδειγμένα να υποστηρίξουμε οικονομικά όλους εκείνους τους επιχειρηματίες της πόλης μας, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους μας που έχουν πληγεί σοβαρά από αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη.

Με μέτρα ενίσχυσης συγκεκριμένα, ουσιαστικά και απολύτως κοστολογημένα.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεση και έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, με μοναδικό θέμα τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας που υπέστησαν αυτό το βαρύ  οικονομικό πλήγμα από τη ματαίωση των εκδηλώσεων.

Παράλληλα βέβαια σε αυτό το Συμβούλιο θα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν όλα τα μέτρα υγειονομικής κάλυψης των σχολικών μας μονάδων, των υπηρεσιών και των ιδρυμάτων που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ξάνθης.

Η πόλη μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δε θα μείνει ανοχύρωτη, ούτε υγειονομικά, ούτε οικονομικά, ούτε βέβαια σε επίπεδο προγραμματισμού νέων πολιτιστικών δράσεων.

Με υπεύθυνη και σοβαρή στάση, μακριά από κορώνες και λαϊκισμούς η Δημοτική Παράταξη «Ξάνθη για Όλους» θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις δικές της συγκεκριμένες προτάσεις.

Σε αυτόν το μεγάλο αγώνα, πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι!!

Πρέπει να είμαστε όλοι ένα!!   

 

 

Για τη  Δημοτική Παράταξη

 “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

Σάββας Μελισσόπουλος

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά