Α.Ματζάκος: το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Α/ΓΕΕΘΑ με τη διαγραφή της πολιτικής επινόησης ‘σημειακή κρίση’/Τι σημαίνει για τη στρατηγική της αποτροπής

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη –προφανώς και λόγω έλλειψης εξειδικευμένης γνώσης των πολλών- η διατυπωμένη, με κατηγορηματικό τρόπο,  φράση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνου Φλώρου, ότι:’ δεν υπάρχει σημειακή κρίση, τέτοια έννοια δεν υφίσταται’. (Σ.σ: η δήλωση έγινε στις 19 Ιουνίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων).

Ο κ. Ανδρέας Ματζάκος, απόστρατος αξιωματικός του Σ.Ξ. , κάτοχος ΜΑ στις διεθνείς σχέσεις και στρατηγικές σπουδές , δόκιμος ερευνητής στον τομέα αμυντικών θεμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της δήλωσης του Α/ΓΕΕΘΑ , με άρθρο του , επεξήγησε το μήνυμα το οποίο έστειλε προς την Τουρκία, διαγράφοντας μια ελληνική πολιτική επινόηση, άγνωστη στη διεθνή βιβλιογραφία, η οποία εφευρέθηκε μετά την κρίση των Ιμίων.

Αναλύοντας έννοιες , στρατηγικές αλλά και συμπεριφορές, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, αξιολογεί ως πολύ σημαντική τη δήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ για την αποτρεπτική στρατηγική της χώρας μας και εξηγεί το γιατί, υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος –η δήλωση- οφείλει να συνοδεύεται από πράξεις – τις απαιτούμενες δηλαδή προετοιμασίες- ώστε το μήνυμα που εστάλη να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους αποδέκτες.

Ακούστε τον κ. Ανδρέα Ματζάκο.

 

Πολιτικά