Μ.Τσιακίρογλου: Τα αιτήματα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση/Συνεχίζουμε για τα τοπικά αιτήματα και μέσω της Διακομματικής για τη Θράκη

Τα βασικά αιτήματα των επαγγελματιών , όπως διατυπώθηκαν και από τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να καλυφθούν απώλειες και να αντιμετωπιστούν επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, κυρίως ως προς τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης, ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση εκτιμά η πρόεδρος της  ΟΕΒΕΞ κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

Φυσικά και πρόκειται για οικονομικές ανάσες αφού , επισημαίνει, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην αγορά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει διαχειρίσιμη με τα δημοσιονομικά και οικονομικά δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

Δίνονται όμως οικονομικές ανάσες που θα επιτρέψουν σε αρκετούς επαγγελματίες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, που είναι και ο βασικός στόχος σε αυτή τη φάση.

Παρόλα αυτά θα μπορούσε η περιφέρεια ΑΜΘ , μια περιφέρεια που με στοιχεία της ίδιας της Ε.Ε είναι μια από τις φτωχότερες της χώρας και της Ευρώπης, να ενταχθεί στα ειδικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα νησιά, προσθέτει.

Υπενθυμίζει ότι από πλευράς των τοπικών παραγόντων έγιναν πολλές προσπάθειες, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν στο τοπικό επιχειρείν τα παρατεταμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Π.Ε.Ξάνθης, με επιστολές στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και με επισκέψεις σε υπουργούς της κυβέρνησης, προσπάθειες οι οποίες εισέπραξαν μεν την κατανόηση των κυβερνητικών στελεχών , όμως δεν μετουσιώθηκε η κατανόηση αυτή  σε πράξεις.

Πλέον, και με δεδομένο ότι η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, απομένει η αξιοποίηση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης , τονίζει.

Δεν άφησε πάντως ασχολίαστα και τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε Δήμους της Αττικής και αφορούν τους επαγγελματίες, απαριθμώντας τα παρατεταμένα μέτρα  που ακόμη και σήμερα ισχύουν για συγκεκριμένους κλάδους στην περιοχή , παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη και συνολικά η Περιφέρεια Α.Μ.Θ δεν παρουσιάζουν πια αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Προχώρησε μάλιστα και σε συγκρίσεις προκειμένου να καταδείξει ότι το βάρος που επωμίζονται εδώ και μήνες οι επαγγελματίες της Ξάνθης, είναι τεράστιο σε σχέση με αυτό που καλούνται να σηκώσουν οι συνάδελφοι τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακούστε την κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

 

 

Σύνταξη  Κυριακή  Οικονόμου

Μοντάζ  Χρήστος  Τζανίδης

Επιμέλεια  Βούλα  Μαυρίδου

Οικονομικά
Τοπικά