Σ. Μωραΐτης προς Ν.Μπακογιάννη: Η αξιοπιστία της ευνομούμενης πολιτείας κρίνεται στην υπόθεση του 12%/Δεν μπορεί το 95% των δικαιούχων να μένει εκτός ρύθμισης

Το ΕΒΕ Ξάνθης ήταν εκείνο που με έμφαση έθεσε υπόψη της πρόεδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κ. Ν.Μπακογιάννη τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν με την ΚΥΑ για τη διευθέτηση της επιδότησης μισθολογικού κόστους 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης και 4% για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ, καθώς το 95% των δικαιούχων μένει εκτός ρύθμισης, επισημαίνει μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης.

‘Ακόμη και να νομοθετηθούν αναπτυξιακά μέτρα για την περιοχή, βάση του όποιου πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής, αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών στην αξιοπιστία της Πολιτείας, δεν πρόκειται να αποδώσουν γιατί δεν θα αξιοποιηθούν από τους ίδιους τους επιχειρηματίες’ , τονίζει ο κ. Μωραΐτης ο οποίος, όπως ενημερώνει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έθεσε το θέμα στην κ. Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημέρωσε την πρόεδρο της Διακομματικής για τους αγώνες ετών του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής να λαμβάνουν , όντας δικαιούχοι βάση νόμου του ελληνικού κράτους, μια επιδότηση που θέσπισε η ίδια η πολιτεία με στόχο τη συγκράτηση της ανεργίας. Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση αυτή, η ίδια η πολιτεία αποδείχθηκε αναξιόπιστη, υπογραμμίζει , και υπενθυμίζει τις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους δικαιούχους.

Για το γεγονός ότι το 95% των δικαιούχων δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, παρά την επίμονη προτροπή των ΕΒΕ της ΑΜΘ, ο κ. Μωραΐτης υποστηρίζει ότι οφείλεται αφενός στην δυσχερή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων και αφετέρου στην έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ίδια την πολιτεία, η οποία συμπεριφέρθηκε με αναξιοπιστία απέναντι σε ένα αναπτυξιακό μέτρο που η ίδια νομοθέτησε. Η ταλαιπωρία ετών την οποία υπέστησαν οι δικαιούχοι δεν έχει προηγούμενο, θυμίζει.

Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει την κυβέρνηση για το θέμα προκειμένου να δοθεί λύση για το σύνολο των δικαιούχων, ενημερώνει ο κ. Μωραΐτης,  ο οποίος εστίασε και στην νομικά εμπεριστατωμένη πρόταση , την οποία συνέταξε ο Ξανθιώτης δικηγόρος κ. Τσιλιγγίρης, και εστάλη ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο μεγάλο αρδευτικό έργο για το οποίο ενημερώθηκε η κ. Μπακογιάννη, ένα έργο που συμβάλλει τόσο στην περιβαλλοντική προστασία όσο και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η ανακοίνωση από την Ξάνθη της κ. Μπακογιάννη ότι θα συσταθεί και ομάδα εργασίας πρωτογενούς τομέα, στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής, προφανώς δίνει νέα προοπτική στις εξελίξεις και για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο υποδομής στην Π.Ε.Ξάνθης.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται της ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας, της στήριξης ώστε να αντέξουν οι επιχειρηματίες τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Ακούστε τον κ. Μωραΐτη.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά