Με Πρίντεζη και Δημητράκη "Πεζοπορήσαμε" την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020  ξεκίνησαν τα "επεισόδια" της τρίτης συνεχόμενης χρονιάς για την εκπομπή  "Πεζοπορώντας στα Ελληνικά Βουνά" με δύο σημαντικές συνεντεύξεις.

Η πρώτη  επικοινωνία πραγματοποιήθηκε τον  Πρόεδρο της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος), εκπαιδευτή σε Ι.ΕΚ. της ειδικότητας Συνοδών Βουνού και νομικό κ. Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης   ενημέρωσε για τις αλλαγές που θα επιφέρει στα Διοικητικά  Συμβούλια των Ομοσπονδιών αλλά και των σωματείων, η ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

 Το πιο σημαντικό πάντως από αυτή τη συνέντευξη ήταν η αποδοχή από μεριάς του της πρότασης που έγινε για μια νέα εκπομπή με τον πρόεδρο του Σωματείου των Οδηγών Βουνού Ελλάδος κ. Παύλο Τσιαντό.

 Την πρόταση αυτή  την έχει αποδεχτεί ήδη και ο κ. Τσιαντός οπότε όταν πραγματοποιηθεί (έχουν δεσμευτεί οι διοργανωτές να γίνει μέχρι τέλος του 2020) θα λύσει πολλές απορίες σε πολύ κόσμο που ήδη σπουδάζουν ή έχουν τελειώσει σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. την ειδικότητα του Συνοδού Βουνού.

 Η δεύτερο επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με  τον κ. Γιάννη  Δημητράκη ο οποίος σχεδίασε και πραγματοποίησε μια μεγάλη διάσχιση που ξεκίνησε από την Πελοπόννησο (Καρδαμύλη) και έφτασε μετά από 54 μέρες στην Φλώρινα περπατώντας 1.050 χιλιόμετρα και περνώντας από 23 κορυφές της χώρας μας.

Ο σκοπός αυτής της διάσχισης ήταν να ενημερώσει τις μικρές ορεινές κοινωνίες τον κίνδυνο που διατρέχει η Φύση της χώρας μας από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις μεγάλες κορυφές και σε περιοχές Νatura.

 Ακούστε τον κ. Δημητράκη να εξιστορεί γεγονότα  από το χρονικό της διάσχισης και την ικανοποίηση που εκφράζει  για  τους στόχους  που είχε θέσει πριν ξεκινήσει.

 Η πρώτη εκπομπή της νέας σαιζόν  "Πεζοπορώντας στα Ελληνικά Βουνά"  με την Ιωάννα Πορφυλλίδου και τον Βασίλη Γεωργιάδη

 ήταν συναρπαστική.

Ακούστε την, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει!!!

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Εκπομπές