Την Παρασκευή στο Ι.Θ.Τ.Π. η παρουσίαση του βιβλίου ‘Σύγχρονες Βαβέλ: Μετανάστευση και Πολυπολιτισμικότητα’

Το επίκαιρο βιβλίο του συγγραφέα, κοινωνιολόγου, κ. Γιώργου Ρακκά με τίτλο «Σύγχρονες Βαβέλ: Μετανάστευση και Πολυπολιτισμικότητα», παρουσιάζουν από κοινού το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το ΠΑΚΕΘΡΑ , την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στις 19:00, στην αίθουσα ‘Β.Τσουδερού’ -καπναποθήκη Π - του Ιδρύματος.

Η παρουσίαση θα γίνει από τους κ.κ.: Τάσο Καραδέδο, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και Γεώργιο Ξανθοπουλίδη, Ιατρό.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Στέλιος Σκιάς, πρώην Αν. Καθηγητής ΔΠΘ, πρόεδρος του ΠΑΚΕΘΡΑ.

Η παρουσίαση θα γίνει δια ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία όπως φυσικές αποστάσεις , υποχρεωτική χρήση μάσκας και τηλεφωνική κράτηση θέσης για όσες/ους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, επισημαίνει, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο διευθυντής του Ι.Θ.Τ.Π , κ. Ανδρέας Ματζάκος.

Δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις, ο κ. Ματζάκος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν με το τηλέφωνο της Γραμματείας του Ιδρύματος- 25410 29282- και να δηλώνουν συμμετοχή.

Όσοι δεν κάνουν τηλεφωνική κράτηση θέσης δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος, τονίζει, και αυτό διότι τα τ.μ. της αίθουσας επιτρέπουν την παρουσία 45 ατόμων βάση των μέτρων που ισχύουν. Πάντως μέχρι και σήμερα το πρωί υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις.

Ο κ. Ματζάκος έδωσε το ’στίγμα’ της επιστημονικής προσέγγισης του θέματος από το συγγραφέα  , σημειώνοντας ότι  το βιβλίο είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης έρευνας στα πλαίσια διδακτορικής εργασίας του συγγραφέα. Ξεκινώντας από την εποχή της αποικιοκρατίας και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, ο συγγραφέας προσεγγίζει το σύνολο των πτυχών του φαινομένου και απαντά σε επίκαιρους προβληματισμούς.

Ακούστε τον κ. Ανδρέα  Ματζάκο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου.

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά