Ι.Κουτσαϊμάνης : Με τη συνάντηση του με το διοικητή του Δ’Σ.Σ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ξάνθη του πρόεδρου της ΕΑΑΣ/ Με εναλλακτικούς τρόπους συνεχίζει την πλούσια δράση της η ΕΑΑΣ Ξάνθης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, από τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και με τα μέλη και το τοπικό συμβούλιο του παραρτήματος, ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του νέου προέδρου της ΕΑΑΣ, αντιστράτηγου ε.α. Σταύρου Κουτρή, στην Ξάνθη.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τους σκοπούς και το νέο προγραμματισμό της Ένωσης - η ΕΑΑΣ είναι Ν.Π.Δ.Δ. με ιστορία 82 ετών- και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για θέματα της τοπικής κοινωνίας από τους εκπροσώπους της, αλλά και για τις δραστηριότητες του τοπικού παραρτήματος.

Άλλωστε, υπενθυμίζει ο κ. Κουτσαϊμάνης, όλες οι δράσεις της ΕΑΑΣ Ξάνθης γνωστοποιούνται στην κεντρική Ένωση και στο σύνολο των παραρτημάτων σε όλη τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να προωθηθούν σε όλη την επικράτεια οι στόχοι και οι σκοποί των πρωτοβουλιών της ΕΑΑΣ Ξάνθης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας: ‘και το πρόγραμμα των εκκλησιασμών στους Ι.Ν. στα Πομακοχώρια γνωστοποιείται, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα  στην περιοχή, όπως και τα Προσκυνηματικά ταξίδια στη Β.Ήπειρο στα οποία συμμετέχουν μέλη της ΕΑΑΣ  από όλη τη χώρα. Υπενθυμίζω ότι για την ενίσχυση του προγράμματος των εκκλησιασμών, η ΕΑΑΣ Ξάνθης συνεργάζεται με ξενοδοχεία της Ξάνθης, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες μας. Δυστυχώς υπάρχουν ανατροπές λόγω της πανδημίας, αλλά και πάλι αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους ώστε να μην ακυρωθεί η όλη προσπάθεια. Μπορεί να μη γίνονται οι εκκλησιασμοί στα παρεκκλήσια των Πομακοχωρίων, το πρόγραμμα όμως συνεχίζεται κανονικά με εκκλησιασμούς σε Ιερούς Ναούς που μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως και με το φετινό Προσκυνηματικό ταξίδι στη Β.Ήπειρο, το οποίο ακυρώθηκε αλλά δεν κόψαμε τους δεσμούς που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με την ομογένεια. Και φέτος ενισχύθηκαν σχολεία της ομογένειας’, σημειώνει.

Φυσικά οι δράσεις της τοπικής ΕΑΑΣ δεν περιορίζονται μόνο στα προαναφερθέντα. Είναι πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας κάθε φορά που χρειάζεται η συνδρομή της , είτε για λόγους ασθένειας κάποιου συμπολίτη , είτε ακόμη και για οικονομική βοήθεια εάν οι καταστάσεις το απαιτούν.

Η δε συνδρομή της στην κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο ήταν πραγματικά συγκινητική, αφού δεν περιορίστηκε μόνο στην συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού, αλλά και στην ηθική στήριξη των φρουρών των συνόρων, τους οποίους και επισκέφθηκε όταν η κρίση - με την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία- σοβούσε.

Ακούστε τον κ. Ιωάννη Κουτσαϊμάνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά