Μαρία Τσιακίρογλου: Η Εστίαση δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη μέθοδο του ακορντεόν –Επιστολή στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην ανοίξει… αν είναι να ξανακλείσει σύντομα

 
Η απόγνωση, στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι της εστίασης, στους δέκα μήνες της πανδημίας οδήγησε στο επίσημο αίτημα προς την κυβέρνηση να ανακαλέσει από τον προγραμματισμό της, κατά τη διάρκεια των γιορτών το, υπό όρους, άνοιγμα των Καφέ και Εστιατορίων…
 
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ Μαρία Τσιακίρογλου, επισήμανε ότι το «μοντέλο ακορντεόν» θα αποτελειώσει τους επαγγελματίες στην εστίαση…
 
«Αν και το απεύχομαι, πολύ φοβάμαι, πως θα χρειαστεί να ξανακλείσουμε στις αρχές του Ιανουαρίου, οπότε θα είναι απολύτως καταστροφικό. Είναι μια πρακτική που θα επιφέρει τεράστια ζημιά, γιατί ένα κατάστημα για να ανοίξει έχει πολύ υψηλά κόστη», επισήμανε.
Επισήμανε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, ουσιαστικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγορά στο σύνολό της, ενώ υπογράμμισε πως η ζημιά για τους ανθρώπους της Εστίασης θα είναι καταστροφική.
 
Σχετικά με τις νέες συνθήκες delivery, take away και click away , σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ολόκληρο μάρκετινγκ πίσω από αυτές τις συνθήκες» και επισήμανε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προσαρμοστούν, κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και εξαιτίας του ίδιου του προφίλ των επιχειρήσεων αυτών. «Οι νέες συνθήκες είναι χρήσιμες όμως όταν σε πρότερο χρόνο δεν τις είχε με τις παρούσες συνθήκες ή λόγω του προφίλ της επιχείρησης δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές», υπογράμμισε.
 
Η πρόεδρος επισήμανε ότι πλέον «Τίθεται θέμα βιωσιμότητητας στα καταστήματα εστίασης», ύστερα και από δέκα μήνες σε κατάσταση καραντίνας…
Χαρακτήρισε «θανατηφόρο» το ανοιγο-κλείσιμο της εστίασης και τόνισε ότι οι επαγγελματίες βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. «Συνεχίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Πρόκειται για μια πανδημία που είναι σαν τυφώνας και δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της», είπε.
 
Υπογράμμισε ότι «αδιαπραγμάτευτη συνθήκη είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την αμφιταλάντευση της κυβέρνησης, αλλά η εστίαση με ακορντεόν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει».
Η ίδια υπογράμμισε πως ο κλάδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας. «Η εστίαση είναι βαριά βιομηχανία της χώρας και όχι το μαύρο πρόβατο», σημείωσε.
 
Ακούστε την κ. Μ.Τσιακίρογλου
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ : Παναγιώτης Χαραλαμπάκης 
Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά