Μίμης Μίλκογλου: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το άνοιγμα της τοπικής αγοράς - Πραγματικές Εκπτώσεις, ποσότητα και ποιότητα στα μαγαζιά της Ξάνθης

Τα ρολά ανέβηκαν ξανά στους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας. Η κινητικότητα προσέδιδε μια γιορτινή εικόνα στην ατμόσφαιρα, συνεπαίρνοντας όλους σ’ εκείνη τη γνωστή και γνώριμη «κανονικότητά μας».

 
Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχτηκαν οι επαγγελματίες την επανεκκίνηση της αγοράς, χθες Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τα χαμόγελα, ωστόσο, ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, στα πρόσωπα των καταστηματαρχών που επέστρεψαν στη «δουλειά» -χωρίς απώλειες- με τη μοναδική ευχή να μη χρειαστεί να κλείσουν ξανά…
Ακούστε τον κ. Μ.Μίλκογλου.
 
«Είμαστε συγκρατημένοι, γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αλλά… «λίγο χαμογελαστοί μετά από 2,5 μήνες, σχεδόν απραξίας».
Επισήμανε ότι το click away δεν μπόρεσε να «περπατήσει» στην αγορά, καθώς το εμπόριο, στην Ελλάδα λειτουργεί με την προσωπική επαφή…
 
Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν οι «επιβεβαιώσεις» για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, ο οποίος κατ’ επανάληψιν είχε αναφερθεί στη μέθοδο… «που θα αποτύχει».
Όπως κατ’ επανάληψιν υπογράμμιζε ότι οι ΜμΕ δεν μπορούν να είναι εστίες μόλυνσης, καθώς πρόκειται για «οικογενειακές επιχειρήσεις» και οι έμποροι νοιάζονται πρωτίστως για την ασφάλεια της υγείας τους και των υπαλλήλων τους, καθώς «έχουμε οικογένειες, γονείς -και σε αυτούς επιστρέφουμε», σημείωσε με έμφαση.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε και στη θέση που εξέφραζε όλο αυτό το διάστημα ότι η τοπική αγορά δεν… ευνοεί τον συνωστισμό. «Ποτέ δε γινόταν ο “κακός χαμός” στην αγορά μας κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα», σχολίασε ο κ. Μίλκογλου.
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά αλλά και μεγάλη ποιότητα, όπως πάντα και μίλησε για «Πραγματικές Εκπτώσεις», καλώντας τους καταναλωτές να ψωνίσουν άφοβα και με ασφάλεια.
 
Ο κ. Μίλκογλου υπογράμμισε, πάντως, πως χρειάζονται γενναία μέτρα για να ανταπεξέλθουν οι μικρομεσαίοι. «Το 20 ήταν καταστροφικό και τα χρέη που συσσωρεύονται θα πρέπει να πληρωθούν το 21. Χρειάζεται βοήθεια για να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα», σχολίασε και τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 21 θα είναι δύσκολο: «Θα κριθούν όλα. Ελπίζω ότι θα εισακουστούμε και θα βοηθηθούμε».
Επισήμανε πως «Δε θέλω να το σκέφτομαι ότι θα ξανακλείσουμε» και ευχήθηκε να ανοίξουν και οι υπόλοιποι τομείς της τοπικής αγοράς, σύντομα.
«Καταλαβαίνουμε τώρα πώς είναι η “φυσιολογική ζωή”», σημείωσε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε ένα «δημιουργικό 21, αφήνοντας πίσω, όσα δύσκολα ζήσαμε»...
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
 
Μοντάζ-Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά