Απόστολος Ελευθεριάδης: Η «Μήδεια» δεν έκαμψε τη Σταυρούπολη – επιτυχής η διαχείριση του φαινομένου από τις τοπικές αρχές

Αν και «σφυροκοπήθηκε» από τη «Μήδεια» η όμορφη Σταυρούπολη, η επιχειρησιακή ετοιμότητα της δημοτικής αρχής, με την επιστασία της ΠΕ Ξάνθης, την κράτησαν -το δύσκολο Σαββατοκύριακο αλλά και τις επόμενες μέρες- «ανοιχτή» και προσβάσιμη για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της…

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Απόστολος Ελευθεριάδης επισήμανε την άρτια διαχείριση από τη δημοτική Πολιτική Προστασία, αλλά και την Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

«Από το βράδυ του Σαββάτου και φυσικά και από νωρίς το πρωί έπεφτε αλάτι σε όλο το οδικό δίκτυο (κεντρικό και εντός των οικισμών) ενώ συνεχής ήταν η παρουσία του εκχιονιστικού μηχανήματος, κατά τη διάρκεια του διημέρου. Το οδικό δίκτυο δεν έκλεισε ποτέ. Θα πρέπει να σας πω ότι εγώ νωρίς το πρωί της Κυριακής, έφτασα στη Σταυρούπολη με το αυτοκίνητό μου, ένα απλό ΙΧ».

Να σημειωθεί ότι στη δημοτική ενότητα δόθηκε επίσης προτεραιότητα και στην ασφάλεια των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκεί. «Όπου υπήρχε πρόβλημα άμεσα δίναμε λύση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος ήταν να αποφευχθεί και η τελευταία πιθανότητα αποκλεισμού.

Είναι γεγονός ότι σε άλλες περιοχές της χώρας, κτηνοτρόφοι έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψαν σοβαρά, εξαιτίας του αποκλεισμού τους στα ποιμνιοστάσια…

Ο κ. Ελευθεριάδης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που με τον επιχειρησιακό συντονισμό κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτή και απολύτως προσβάσιμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της επέλασης του χιονιά, τη Σταυρούπολη. Όπως τόνισε «στο πεδίο επιχειρήσεων ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Παράλληλα, όπως είπε, οι πρόεδροι των κοινοτήτων της δημοτικής κοινότητας προμήθευαν συνεχώς αλάτι όσους κατοίκους το είχαν ανάγκη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι πολλοί επισκέπτες θέλησαν να επισκεφθούν τη Σταυρούπολη για να χαρούν το «αλπικό» τοπίο. «Όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά ήπιαν και καφέ στην πλατεία», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο υπέροχος καταρράκτης του Λειβαδίτη στέκει επιβλητικός με τα παγωμένα, σα σπαθιά, νερά του, οι θερμοκρασίες είναι πολικές, καθώς χθες το βράδυ το θερμόμετρο έδειχνε -17, ωστόσο, για τους… έμπειρους κατοίκους της περιοχής, οι χειμωνιάτικες μέρες περνούν χωρίς τα προβλήματα που ένας βαρύς χιονιάς θα μπορούσε να προκαλέσει…

Ακούστε τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης κ. Α.Ελευθεριάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη