Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021-Μια ιστορία που.... έχει συνέχεια.

Με την απόλυτη βεβαιότητα οτι, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2022 θα είναι το μέγιστο γεγονός, του τελευταίου μισού αιώνα του θεσμού, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης δημοσιοποίησε το μήνυμα προώθησης του 2021,  στη συγκεκριμένη συγκυρία, με το "καρναβάλι", σε όλη την υδρόγειο, να πραγματοποιείται, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, με ανάλογα μέσα και καλές πρακτικές.

Το σενάριο της .... ιστορίας  ξεκινά με τον ποταμό Νέστο και τον καταρράκτη του Λειβαδίτη, συνδέοντας  την ευρύτερη περιοχή, με την Ξάνθη, που βρίσκεται στο επίκεντρο των γιορτών, με την πλούσια πανίδα του τόπου να μεταμορφώνεται και  να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις που η πανδημία, επιβάλλει, εξυπηρετώντας την ανάγκη για μια ιδιαίτερη, διαφορετική, διοργάνωση και γιορτή.

Με τη "Λάθος μάσκα" για τις αποκριές, με τη "Σωστή μάσκα" για την προφύλαξη μας από τον ιό, η ζωή συνεχίζεται ..... με στόχο να μη λείψει κανείς από δίπλα μας και όλοι μαζί, να οδηγηθούμε προς την επόμενη διοργάνωση, καθώς η ελπίδα της επιστήμης και του εμβολιαστικού κύκλου που εξελίσσεται και  εντείνει τη δυναμική του,  μας πηγαίνουν στη σιγουριά και τη βεβαιότητα οτι, σύντομα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Αυτά τα ιδιαίτερα πλασματάκια, της πλούσιας πανίδας, του βιότοπου γύρω από το Νέστο και τα άλλα ποτάμια της περιοχής, θα συνεχίσουν να χαμογελούν και στο μέλλον να απολαμβάνουν τη ζωή, ίσως και με περισσότερη συνέπεια και πίστη στις ομορφιές της που δεν πρέπει να μένουν αναξιοποίητες.....

Καλό Καρναβάλι

Καλό Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά