Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: Αιτήματα αυτονόητα για την αντιμετώπιση του covid 19

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής.

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:

•           Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!

•           Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.

•           Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

•           Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

•           Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

•           Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!

            Επίσης αναδείχτηκε το ιδιαίτερα οξυμμένο στεγαστικό πρόβλημα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου: 26 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί ΕΕΠ –ΕΒΠ, συνωστίζονται σε 100 τ.μ. και  το αίτημα για αξιοπρεπή στέγαση του ειδικού σχολείου μετακυλίεται μεταξύ των αρμοδίων, χωρίς να επιλύεται.

 Θέλουμε και αγωνιζόμαστε τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά για μαθητές και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά