Ν.Ε. Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Πρώτα η ανθρώπινη ζωή…

‘Πέντε μήνες αποτυχημένων μέτρων, με την απώλεια περισσότερων από 8.000 συνανθρώπων μας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μιλάει μόνο για την ατομική ευθύνη’, υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ξάνθης, και συνεχίζει:’Ακόμα και τα τεστ θα αποτελούν ζήτημα ευθύνης των πολιτών, αντί να ακολουθήσουμε την ορθή επιστημονικά λύση της συνταγογράφησής τους. Στη χώρα της ατομικής ευθύνης, οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τίποτα είναι τα κυβερνητικά στελέχη!

Αυτό που προέχει είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές και για να συμβεί αυτό χρειάζεται:

1.    Ελάχιστη πολιτική συνεννόηση, άρα δεν μπορούν να γίνονται κινήσεις πόλωσης και διχασμού όπως η προανακριτική.

2.    Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης συμφωνημένο υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

3.    Έμφαση στην αναχαίτιση της διασποράς του ιού και πρωτογενής πρόληψη.

4.    Ενδυνάμωση του ΕΣΥ και όχι ενέργειες όπως η πρόσφατη, όπου εκδικητικά απομακρύνεται συμβασιούχος γιατρός από τη ΜΕΘ του ΣΩΤΗΡΙΑ.

5.    Επιτάχυνση των εμβολιασμών.

6.    Πρόσβαση στα νέα φάρμακα.

7.    Συστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας.

8.    Στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

9.    Πολύ προσεκτική και σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων

Αυτή τη στιγμή η χώρα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο από την αρχή της πανδημίας όπου σπασμωδικές κινήσεις και επίπλαστη αισιοδοξία είναι ανεπίτρεπτες. Αυτή είναι η στιγμή της ευθύνης στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και όχι στην πολιτική μας επιβίωση. Άλλωστε ο λογαριασμός θα γίνει στο τέλος. Και είναι εγκληματικό εάν σε αυτόν προσμετρήσουμε ανθρώπινες ζωές και κατεστραμμένη κοινωνία. Το πιο μακρύ lockdown σε όλη την Ευρώπη, αποδεδειγμένα απέτυχε. Είναι καιρός η κυβέρνηση να εξετάσει μια άλλη πολιτική. Καιρός να δει πλέον σοβαρά τις προτάσεις που γίνονται ώστε να μπορέσουμε να βγούμε πραγματικά από το βαθύ σκοτάδι που βιώνουμε, από τον Νοέμβριο και το οποίο καθημερινά, γίνεται δυστυχώς ακόμη πιο αδιαπέραστο. Καιρός να δούμε επιτέλους πρώτα απ’ όλα τον ΑΝΘΡΩΠΟ’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά