Επείγουσα έκκληση του νοσοκομείου Ξάνθης για αίμα Ομάδας Α θετικό

Μονάδες αίματος της Ομάδας Α+ ζητά το νοσοκομείο Ξάνθης και καλεί εθελοντές και μη που είναι και αισθάνονται υγιείς να καλύψουν αυτό το σημαντικό κενό. Να σημειωθεί ότι αιμοδοσία στο Νοσοκομείο γίνεται καθημερινά, ενώ κάθε Δευτέρα και το απόγευμα από τις 5:30-7:30, για όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν στο Νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε και τις Δευτέρες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαχρόνης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του δημοτικού ραδιοφώνου η αιμοδοσία της Δευτέρας πραγματοποιείται κανονικά και μέχρι και τις 13:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πάντως, όπως τόνισε, ήδη από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει η συλλογή αίματος της συγκεκριμένης Ομάδας, η οποία, όπως πρόσθεσε, παρουσιάζει έλλειψη σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους εθελοντές και μη, που επιθυμούν και μπορούν να αιμοδοτούν κι έχουν εμβολιαστεί ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον δεν απαιτείται η δεύτερη δόση του εμβολίου, για να επανέλθουν στην εθελοντική δράση.

«Όπως τόνισε η διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Παπανικολάου κ. Γκανίδου, οι αιμοδότες που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν έχουν παρενέργειες μπορούν να αιμοδοτούν, μετά από διάστημα δύο ή τριών ημερών»…

Αυτοέλεγχος με το… αζημίωτο

Παρέμβαση πάντως έκανε και στο θέμα της επιβάρυνσης των επαγγελματιών με το ένα από τα δύο υποχρεωτικά τεστ των εργαζομένων των επιχειρήσεων, καλώντας τους να κάνουν υπομονή.

«Εμείς στα γηροκομεία, από πέρσι εκτός από το διάστημα Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, με δικά μας έξοδα κάναμε και rapid test και μοριακούς ελέγχους. Να θυμίσω ότι ο μοριακός έλεγχος κόστιζε 130 ευρώ και το κράτος δεν κάλυψε το κόστος ή μέρος αυτού», τόνισε. Ταυτόχρονα σημείωσε, περιγράφοντας την… αργοκίνητη κρατική μηχανή, ότι μετά από 15 μήνες ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο θα παράσχει προμήθεια μασκών και γαντιών…

Και πρότεινε στους επαγγελματίες αυτό που κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο αλλά δεν είναι εύκολο να προμηθευτούν τα τεστ. «Πηγαίνουμε, εδώ και δύο εβδομάδες και κάνουμε ράπιντ τεστ στους ελέγχους που διενεργούνται στην Ξάνθη, από τον δήμο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δηλώνουμε το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα ως δημόσιοι υπάλληλοι», επισήμανε.

Ακούστε τον κ. Γ.Παπαχρόνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά