Ο.Ε.Β.Ε Α.Μ.Θ: Ζητούν από τον υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει την υποχρέωση εργοδοτών να χορηγούν self-tests στους υπαλλήλους τους

Την ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test προς τους υπαλλήλους τους, ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη Κωστή – την οποία κοινοποιούν στη Γ.Γ του υπουργείου και τους τοπικούς βουλευτές- οι ΟΕΒΕ Α.Μ.Θ.

Η επιστολή είναι η παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά