Το Εκκλησιαστικό σχολείο της Ξάνθης και οι ιδιαίτερες δυνατότητες για φιλοξενία και ενισχυτική διδασκαλία.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς φέτος ακόμη περισσότερα παιδιά επέλεξαν να φοιτήσουν στο σχολείο της Ξάνθης που διακρίνεται για το υψηλού επιπέδου έμψυχο δυναμικό του.

Οι εκπαιδευτικοί μέσα στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε συνθήκες ιδιαίτερα θετικές καθώς τα τμήματα του σχολείου είναι αριθμητικά μικρά και οι αίθουσες μεγαλύτερες σε διαστάσεις από τον μέσο όρο των αιθουσών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπάρχουν ακόμη θέσεις για μαθητές, που μπορούν να καλυφθούν, ενώ όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Διονύσης Τσεντικόπουλος,  στο σχολείο φοιτούν αγόρια και κορίτσια από όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν εντελώς δωρεάν, εάν το επιθυμούν, καλύπτοντας ανάγκες στέγασης και διατροφής, στον ξενώνα που υπάρχει στο σχολείο, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα έχει ανακαινισθεί.

Ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρης Αντικουλάνης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προτίμηση των μαθητών στο σχολείο της Ξάνθης και σημείωσε οτι οι μαθητές των άλλων χωρών στο σχολείο θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί της γλώσσας,  του Ελληνικού πολιτισμού, της κουλτούρας της περιοχής μας και αργότερα να αποτελέσουν τους καλούς πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου επέδωσε στους καλύτερους μαθητές της κάθε τάξης, ως δώρο ένα δίτομο έργο από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας με τον Άγιο Νεκτάριο, προστάτη της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι παραδόθηκε  στον εκπρόσωπο του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Συρλατζή ένα εντυπωσιακό, χειροποίητο έργο από κερί,  με το έμβλημα του Δ'Σ.Σ. 

Ακούστε τον  Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρη  Αντικουλάνη  

Τα δώρα στους πρώτους μαθητές κάθε τάξης για τη σχολική χρονιά 2020-2021

Μητροπολίτης Ξάνθης : Δυο πράγματα χρειάζονται αυτή την περίοδο, Προσευχή και προσοχή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά