7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης -Άσκηση, χαμόγελα, ελπίδα

Με  σύμμαχο τον ιδανικό καιρό για τους αθλητές ολοκληρώθηκε με επιτυχία  ο 7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ξάνθη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρωί Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021 δόθηκε το σύνθημα για την εκκίνηση του 7ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Ξάνθης, από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Σουά Μπεκίρ και τα χαμόγελα ξεχείλισαν από τους κάθε ηλικίας συμμετέχοντες, στη δράση.

  Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι αυτονόητο για τον Δήμο Ξάνθης να στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις που φέρνουν τους πολίτες κοντά στον αθλητισμό και δίνεται μια ακόμη ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα, τονίζοντας ότι μέσα στην συγκυρία που ζούμε με την πανδημία, τηρώντας τα μέτρα, έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις και πειθαρχία, δίνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.

« Η προσπάθεια συνεχίζεται, κάνουμε το εμβόλιο, ελέγχουμε την υγεία μας με τα Δωρεάν τεστ που εξασφαλίζει ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, κρατούμε τις αποστάσεις, φοράμε τις μάσκες και πορευόμαστε με προσοχή. Αυτές οι διοργανώσεις που συμβάλλουν θετικά και στην υγεία μας με την άσκηση, μας δίνουν το στίγμα του αγώνα, της διαρκούς προσπάθειας, το να μην το βάζουμε κάτω, να προσπαθούμε και να χαμογελούμε», κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

 

 

Οι Σύλλογοι, Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners“ και Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Δ΄Σ.Σ. , ανέλαβαν τη διεξαγωγή του αγώνα, φροντίζοντας για όλες τις λεπτομέρειες και από το αποτέλεσμα φάνηκε ξεκάθαρα,  η συνέπεια, η αγάπη για τον αθλητισμό, το ομαδικό πνεύμα και ο εθελοντισμός, η αισιόδοξη προσέγγιση και η απόλυτη αίσθηση της ευθύνης.

 

Οι απονομές στους νικητές πραγματοποιήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης  Νίκο Ευφραιμίδη, από τον Δήμαρχο Ξάνθης  Μανώλη Τσέπελη, , από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Σουά Μπεκήρ , από τον Δήμαρχο Αβδήρων  Γιώργο  Τσιτιρίδη και από την μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου που παρουσίασε στο Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» το βιβλίο της « Μη τα παρατάς».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά