Ορ.Λιώλης για τη Διακομματική Επιτροπή και το πόρισμα του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της Θράκης: Η ανάπτυξη πρέπει να εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες

Η ανάπτυξη της Θράκης, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και του ανταγωνισμού, επεσήμανε ο Γραμματέας της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ κ. Ορέστης Λιώλης, αναφορικά με το πόρισμα του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της Θράκης, το οποίο παρουσιάστηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Α. Δελή και Λ. Κανέλλη, μέλη της Διακομματικής Επιτροπήςγια την ανάπτυξη της Θράκης, πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως σημείωσε ο κ. Λιώλης ήταν δεδομένο για το ΚΚΕ ότι θα κατέληγε σε διαφορετικό πόρισμα, αφού η στρατηγική του είναι διαφορετική από την ανάπτυξη που δρομολογούν τα υπόλοιπα κόμματα: ΄δεν μπορεί να εξεταστεί η κατάσταση ξεκομμένα από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις που βρίσκονταν στην εξουσία. Για το ΚΚΕ το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο: ποιόν ή ποιους θα εξυπηρετεί η ανάπτυξη; Εμείς λέμε τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τον ανταγωνισμό και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σήμερα η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών είναι εφικτή μέσω της τεχνολογίας αλλά και του εργατικού δυναμικού. Θέτουμε, παράλληλα,  έναν προβληματισμό : η επιδίωξη της αστικής τάξης είναι η μετατροπή της Θράκης σε ενεργειακό, μεταφορικό, στρατιωτικό κόμβο. Ουδείς διαφωνεί με το να κατασκευαστεί ένας δρόμος η μια σιδηροδρομική γραμμή. Αλλά ποιόν και τι θα εξυπηρετεί; Βλέπουμε όλοι σε τι μετατρέπεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και τι γίνεται εδώ, στα στρατόπεδα της Ξάνθης. Από την άλλη ο ΤΑΠ είναι έτοιμος όμως ο λαός της  Θράκης συνεχίζει να βιώνει την ενεργειακή φτώχεια. Δίκτυα για το φυσικό αέριο κατασκευάζονται και στην Ξάνθη, πόσοι όμως δύνανται να καλύψουν το κόστος; Ανάπτυξη λοιπόν για όλους και όχι για λίγους’.

Όπως τόνισε ο κ. Λιώλης το επόμενο διάστημα το πόρισμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η τοπική οργάνωση και στην Ξάνθη.

Η φαρμακευτική κάνναβη

Στο περιθώριο της συνέντευξης για το πόρισμα του ΚΚΕ , ο κ. Λιώλης εξήγησε τους λόγους της αντίθεσης του κόμματος με το άνοιγμα του δρόμου για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Για το θέμα αυτό η Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο λαός και η νεολαία της περιοχής ας γυρίσουν την πλάτη σε όσους μαλώνουν για την «πρωτιά» στο άνοιγμα του δρόμου για «επενδύσεις» στην «φαρμακευτική» κάνναβη!

Τα πανηγύρια του πρώην Υφ. Ανάπτυξης και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στάθη Γιαννακίδη για την έκδοση άδειας εγκατάστασης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων «φαρμακευτικής» κάνναβης στο Δήμο Αβδήρων και τα παράπονά του γιατί η ΝΔ «κλέβει» την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλούν σε κάθε καλοπροαίρετο Ξανθιώτη.

Ακούστε τον κ. Ορ. Λιώλη.

Είναι γνωστό πως και στο συγκεκριμένο ζήτημα χέρι χέρι προχωρούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Από το διάστημα που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις συναντήσεις της Kingsley Capital με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης της ΝΔ μέχρι τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ««Η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τη φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανένα μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή» φανερό είναι πως χέρι χέρι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κερδοφόρας διεξόδου κεφαλαίων δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην καλλιέργεια της ναρκωκουλτούρας.Άλλωστε όταν έχουν συμφωνήσει στη μετατροπή  της περιοχής μας σε  νέα Σούδα, δηλαδή σε ορμητήριο δολοφόνων και στόχο αντιποίνων, στα μισά και βάλε άρθρα του νόμου Χατζηδάκη, στο ξεπούλημα των αεροδρομίων στη FRAPORT, στην «επένδυση» στο Ελληνικό, στο «φύτρωμα» αμέτρητων αιολικών πάρκων στα βουνά μας, στη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, στην κάνναβη θα τα χαλούσαν;

Την άνοιξη με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) ψηφίστηκε νόμος για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση προϊόντων "φαρμακευτικής" κάνναβης αδιαφορώντας ακόμα και για τα όρια περιεκτικότητας που καθιστούν την κάνναβη ναρκωτικό.

Αυτός είναι ο καθρέφτης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που βλέπει στην κάνναβη έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς οικονομικούς κλάδους! Αυτές είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που προσπαθεί να «ανταγωνιστεί» η χώρα μας!

Εξάλλου, η ΕΕ βάζει στόχο έως το 2025 να απελευθερωθεί η «φαρμακευτική» κάνναβη σε όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να προχωρήσει και η απελευθέρωση της "ψυχαγωγικής" χρήσης, που θα αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ήξερες ότι...

Στην ΕΕ 78 εκατομμύρια έχουν κάνει χρήση κάνναβης, αυξάνοντας κατά 45% μέσα σε μια 10ετία τις αιτήσεις για θεραπεία από κάνναβη;

Σχεδόν οι μισοί 16χρονοι είναι χρήστες κάνναβης σε χώρες που είναι νόμιμη ή συνταγογραφείται ως φάρμακο;

Ο νόμος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την συνολική απελευθέρωση της χρήσης και διάθεσης ουσιών. Το ίδιο το σύστημα και η πολιτική όσων το υπηρετούν είναι που αναπαράγει τους παράγοντες που πυροδοτούν την χρήση. Γιατί για το καπιταλιστικό σύστημα τα ναρκωτικά έχουν διπλό στόχο: Αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και κοινωνική καταστολή!

Η συζήτηση για τη νοµιµοποίηση της κάνναβης στοχεύει στη νοµιµοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νέας γενιάς!

Επιστρατεύουν μια σειρά αντιεπιστημονικές θεωρίες που παρουσιάζουν την κάνναβη ως ένα «παρεξηγημένο φυτό» που μόνο νεκρούς δεν ανασταίνει, την ώρα που η επιστημονική έρευνα για τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα των συστατικών της είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει μόλις 2 σκευάσματα αναφέροντάς τα ως καταπραϋντική - παρηγορητική θεραπεία πολύ συγκεκριμένων παθήσεων, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν χιλιάδες και μάλιστα για πάσα χρήση!

Μιλάνε για «φαρμακευτική» χρήση, αλλά είναι οι πρώτοι που δεν αντιμετωπίζουν την κάνναβη με τέτοιους όρους, αφού προβάλλουν ολόκληρο το φυτό ως «φάρμακο» και ενσωματώνουν έως και τον «μπάφο» στα τελικά προϊόντα της "φαρμακευτικής κάνναβης". Το φυτό της κάνναβης περιέχει εκατοντάδες χημικές ουσίες που η επίδρασή τους δεν έχει ερευνηθεί. Η επιστημονική κοινότητα είχε το νομικό πλαίσιο ώστε να απομονώσει και να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστατικά, με κρατικό έλεγχο, για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο νόμος για την κάνναβη της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 δεν υπηρετεί τον πόνο των ασθενών παρά μονάχα τον καημό των επιχειρηματιών να επενδύσουν τα συσσωρευμένα τους κεφάλαια!

Και αυτοί οι νόμοι αποδεικνύουν τη σήψη αυτού του συστήματος αλλά και το τι μέλλον μας επιφυλάσσουν. Ο λαός και η νεολαία σε καταστολή για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων!

Η απελευθέρωση της χρήσης πρέπει να βρει απέναντι όλο το λαό!

Καλούμε την νεολαία και συνολικότερα τον λαό της Ξάνθης, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, να πουν:

ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!

ΝΑΙ στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά