Γ. Ζερενίδης: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, προβλέπει η ΕΜΥ

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας παράλληλα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η ΔΕΥΑ Ξάνθης είναι σε ετοιμότητα.

Η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο της προβλέπει επιδείνωση του καιρού το διήμερο της Παρασκευής 3  και του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία.
Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων στους.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά