Από το μεταγωγικό «ARC Independence», κατεβαίνουν στρατιώτες και υλικό για την άσκηση «Atlantic Resolve 2022»

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021,  στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της «Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών» με σκοπό να «επιβλέψουν» τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής «απόβαση» του αμερικανικού στρατού που πραγματοποιείται στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.


Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, τους 375 αξιωματικούς που έφτασαν αεροπορικώς την περασμένη Παρασκευή, ακολούθησε μία μέρα αργότερα το θηριώδες μεταγωγικό «ARC Independence», που έκτοτε ξεφορτώνει εκατοντάδες στρατιώτες και πολεμικό υλικό, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης – πρόβας πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία, «Atlantic Resolve 2022».


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ με τους επιχειρηματίες Γιάννη & Βασίλη Δαστερίδη της εταιρίας «DASTERI» στον Έβρο

Σύμφωνα με πληροφορίες η «απόβαση» θα συνεχιστεί με την άφιξη του «ARC Endurance», το οποίο έχει δέσει και στο παρελθόν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ολλανδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόνο αυτήν τη βδομάδα αναμένεται να μετακινηθούν μέσω του λιμανιού 73 ελικόπτερα και συνολικά 995 στοιχεία στρατιωτικού εξοπλισμού, που θα φτάσουν στο μέλλον τα 2.000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:e-evros.gr

Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά