Bazar με συμβολισμούς και μηνύματα από το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης

 Το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης διοργάνωσε bazar στον χώρο της Ευχούπολης αξιοποιώντας τα εφόδια και τις δεξιότητες που πήραν στο μάθημα "Εργαστήριο δεξιοτήτων", περνώντας δημιουργικό χρόνο με κατασκευές και χειροτεχνίες που εμπνέονται και κατασκευάζουν.

Με την ευκαιρία αυτή, αντιπροσωπία του σχολείου, με παρεμβατική διάθεση, ήρθε στους ραδιοθαλάμους του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης "Όμορφη Πόλη 89,9", έχοντας ως στόχο να ανακοινώσει την πρωτοβουλία του σχολείου και να προσκαλέσει την κοινωνία της Ξάνθης να επισκεφθεί το παζάρι τους.

Βότανα, φυτά, κεριά, χειροποίητα γλυκά, κεκάκια, περιοδικά, κασκόλ και αναμνηστικά διαθέτουν οι μαθητές στην κοινότητα. Τα λίγα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, καθώς πωλούνται σε συμβολικές τιμές, θα δοθούν στο σχολείο για τα αξιοποιήσει προς όφελος των μαθητών.

Κύριος στόχος είναι οι πολίτες να πάρουν μια γεύση από τις κατασκευές των μαθητών και από τις προσπάθειες που καταβάλουν, να γνωρίσουν τους μαθητές, να ακούσουν τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους για τα χειροποίητα δημιουργήματά τους και ουσιαστικά ηθικά να επιβραβευθούν από το ενδιαφέρον της κοινότητας.

Η εκπαιδευτικός που συνόδευε τα παιδιά ήταν η κα. Κωνσταντίνα Καζακλή που εξέπεμπε την άριστη σχέση που έχει με τους μαθητές και η θετική ενέργεια που αναδυόταν από τη συνομιλία, είναι φανερό ότι αντικατοπτρίζει τη δουλειά που γίνεται στο 4ο Γυμνάσιο που διευθύνει η κα. Γλυκερία Νότα.

Οι μαθήτριες που εκπροσώπησαν, επάξια το 4ο Γυμνάσιο ήταν οι Ελένη Παπαντονοπούλου και Εύη Δημητρόγλου.

Συγχαρητήρια στο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης για την πρωτοβουλία του,  σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, που όλοι μαζί συμπορεύονται σε έναν διαρκή αγώνα που καθημερινά εξελίσσεται από την εκπαίδευση, για  ολόκληρη την κοινωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά