Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, τίμησαν τους νεκρούς της Μάχης των Οχυρών, στον Εχίνο της Ξάνθης.

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα,  η 81η επέτειος  της μάχης των οχυρών  και στην Ξάνθη με επίκεντρο τον Εχίνο, θυμηθήκαμε το τμήμα από τα οχυρά που υπάρχει στον τόπο, πολύ δε περισσότερο,  τιμήσαμε τους 34 ήρωες της περιοχής μας  που έδωσαν τη ζωή τους, αρνούμενοι να παραδοθούν στον κατακτητή.

 

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πολέμησαν μαζί τον καταχτητή, υπερασπίστηκαν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, τα ιδανικά, την ελευθερία τους και η ελάχιστη δική μας υποχρέωση είναι να αποδίδουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη, των τριάντα  Χριστιανών και των τεσσάρων Μουσουλμάνων συμπατριωτών μας, που έδωσαν το αίμα τους, για όλους εμάς.

 

Με την ευθύνη του Δ΄ Σώματος Στρατού,  στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων για την Πατρίδα, διοργανώθηκε υποδειγματικά η τελετή, που περιελάβανε   επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα για τους ηρωικώς πεσόντες  Έλληνες Χριστιανούς  και  επιμνημόσυνη δέηση  από τον Σοφολογιότατο Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, κ. κ. Χεμσερή Νεζντέν, για τους ηρωικώς  πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνους που πολέμησαν γενναία, παρά την άνιση ισχύ, για την Ελλάδα και την Ελευθερία.

Πραγματοποιήθηκε  προσκλητήριο πεσόντων, με το  Στρατιωτικό Άγημα να προβαίνει  σε ρίψη τιμητικών βολών, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων,  τήρηση ενός λεπτού Σιγής και  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο  Υποδιοικητής της 29 Ταξιαρχίας Πεζικού, Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος  Παπαστάμου, εκφώνησε τον πανηγυρικό,  εξιστορώντας τα γεγονότα και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παράθεση λιτής δεξίωσης για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων,  ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος  Στρατού Υποστράτηγος Γεώργιος Τριάντης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης,  ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Εχίνου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ξάνθης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ξάνθης, μαθητές από τα σχολεία του Εχίνου και πλήθος πολιτών από την ορεινή περιοχή και από όλη την Ξάνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά