Γ.Σιαμίδης : ο καινούριος κόσμος, η κοινωνία της ζούγκλας στην εποχή της αφθονίας , η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ και το υποβαθμισμένο Νοσοκομείο Ξάνθης…

‘Αυτό το Πάσχα ας κυριαρχήσει ο λόγος του Κυρίου. Η αγάπη και η συγχώρεση. Είναι αδιανόητο να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας στην εποχή της αφθονίας’ ευχήθηκε ο συντονιστής του ΕΠΑΜ Ξάνθης κ. Γιάννης Σιαμίδης, ο οποίος σε παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου , εστίασε για μια ακόμη φορά στα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής.

Οι ηλεκτρονικές απάτες, οι οποίες βρήκαν έδαφος στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της κοινωνίας ζούγκλας, όπου ο ένας στέκεται απέναντι από τον άλλο, και αδειάζουν λογαριασμούς :’ οι επιτήδειοι απατεώνες πάντα υπήρχαν. Πλέον δρουν και μέσω της νέας τεχνολογίας. Χρειάζεται προσοχή’, σημείωσε.

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που κατά την άποψη του διαμορφώνει τον ‘καινούριο κόσμο’: ’ τον κόσμο που θα τελειώσει τα οργανωμένα κράτη. Μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους, δεν επήλθε ηρεμία και ειρήνη. Φαίνεται πως η Ρωσία έχει παγιδευθεί σε ένα πόλεμο μέχρι τέλους…’ επισημαίνει και αναλύει τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπενθυμίζοντας τους πολέμους, με πρωταγωνίστρια και τη Δύση, που είτε βαφτίστηκαν ειρηνευτικές επιχειρήσεις, είτε απελευθερωτικές .

Η πανδημία και τα υποχρεωτικά εμβόλια, με τις …στροφές ειδικών και ηγετών από το περίφημο- και τελικά αδύνατο- τείχος ανοσίας, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς  με πειραματικά –είπε- εμβόλια, τα τιμωρητικά μέτρα, όπως η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην Ελλάδα, που μόνο στη χώρα μας,  συνοδεύθηκε από στέρηση μισθού:’ ακόμη και ένας αποδεδειγμένα διεφθαρμένος υπάλληλος μέχρι να παυθεί από την υπηρεσία του παίρνει ένα μέρος του μισθού του’, είπε χαρακτηριστικά.

Αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά νεκρών από κορωνοϊό και μάλιστα τη στιγμή που διεθνώς, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αλλάξει ο τρόπος καταγραφής τους.

Εστίασε και στη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι όσο παραμένει υποβαθμισμένο το Νοσοκομείο Ξάνθης, τόσο σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα είναι ένα από τα περίπου 60 που δεν θα λειτουργεί πλέον ως Νοσοκομείο, όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε σήμερα τη λειτουργία του, αλλά ως Νοσοκομείο ‘ακτίνα’ κάποιου άλλου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τον τρόπο με τον οποίο ήδη ανακοινώθηκε ότι θα εισέλθουν εντός του ΕΣΥ οι ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του πολίτη :’ και μάλιστα σε μια εποχή που όλοι οι επιστήμονες και οι διεθνείς οργανισμοί υγείας προϊδεάζουν τους ανθρώπους ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τον κορωνοϊό…’

Ακούστε τον κ. Γιάννη Σιαμίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά