Μ.Φανουράκης: Νιώθω συγκινημένος. Μεγάλη ευλογία η απόφαση του 2014 για τον θεσμό.

Το βράδι της Τρίτης  3 Μαΐου 2022, στην πλ. Αντίκα,  στα πλαίσια του «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», διοργανώθηκε συναυλία με τη συμμετοχή αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, που παρουσιάζουν σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, μετέφερε τις ευχές του και τις ευχαριστίες του, για τη συμμετοχή και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Μανώλης Φανουράκης, φανερά συγκινημένος,  αναφερόμενος στην ιστορία του θεσμού, σημείωσε:

«Το 2014 ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Κακάρας, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, συναντήθηκαν στο γραφείο του  τότε Δήμαρχου  κ. Μιχάλη  Στυλιανίδη και παρουσίασαν την ιδέα τους, τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους.

 Αισθάνομαι τυχερός που μετείχα σε αυτήν τη συνάντηση και πραγματικά νιώθω την ευλογία της απόφασής μας να υποστηρίξουμε τη δημιουργία του φεστιβάλ, ως   Δήμος Ξάνθης.

 Η ιδέα αυτή, που μετουσιώθηκε στο φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», τυγχάνει της ανταπόκρισης  όλης της Ξάνθης και βγάζει ολόκληρη την περιοχή έξω από τα στενά γεωγραφικά της όρια, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της Ξάνθης, σημαντικά, δίνοντας το πλεονέκτημα να διαδραματίζονται στη περιοχή  ποιοτικά μουσικά, εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά γεγονότα.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την φιλοξενία μας και γίνονται οι καλοί πρεσβευτές της περιοχής σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον νέο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Χρήστο Βαρδικεδόγλου και σε όλους του συνεργάτες του, που έχουν αναλάβει αυτή τη διοργάνωση με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και συντονισμού.

Ο Δήμος, η Περιφέρεια έχουν την υποχρέωση να αγκαλιάζουν αυτό το φεστιβάλ και όλοι μαζί να το πηγαίνουμε ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά».

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και στην «παραγωγή» ανθρώπων του πολιτισμού και της τέχνης, που υπηρετούν με συνέπια και κύρος την περιοχή, βάζοντας το λιθαράκι τους στα πολιτιστικά δρόμενα της Ξάνθης.

 

«Τα λόγια είναι περιττά», σημείωσε ο Ηλίας Ασκαρίδης, καταλήγοντας: «Τα σημαντικά θα μας τα πουν τώρα αυτοί οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που φοίτησαν στο Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης.

 

Ο  Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Χρήστος Βαρδικεδόγλου, μιλώντας λίγο  πριν την έναρξη της εκδήλωσης,  ευχαρίστησε όλα τα «παιδιά» που δήλωσαν άμεσα τη συμμετοχή τους, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι σήμερα  είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες  εντός και εκτός συνόρων.

 

Ο Χρήστος Βαρδικεδόγλου, αφιέρωσε τη συναυλία σε έναν μαθητή του σχολείου, που τον Ιούνιο του 2019 σε ηλικία μόλις 17 ετών,  έχασε τη ζωή του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και στον Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Κουτάκη που για σοβαρούς λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθεί, ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά