Διαπρέπουν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου και επιστρέφουν απλόχερα το φως τους, στην Ξάνθη μας

Με τα "παιδιά" που φοίτησαν στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και επέκτειναν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, διοργανώθηκε τη 2η ημέρα του "Ξάνθη, Πόλις Ονείρων", την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μια εξαιρετική συναυλία που δείχνει με το μέγεθος και την ποιότητα των ανθρώπων της Ξάνθης που ασχολούνται με τη μουσική.

Διαβάζοντας κανείς τα βιογραφικά των ανθρώπων της Ξάνθης που αποφοίτησαν από το Μουσικό μας Σχολείο, διαπιστώνει ότι στο σύντομο διάστημα της μιας δεκαετίας, πολλοί από αυτούς τελείωσαν μουσικά πανεπιστήμια, ολοκλήρωσαν μεταπτυχιακές σπουδές, συμμετείχαν σε εργαστήρια και δράσεις μεγάλης ακτινοβολίας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Είναι πραγματικά, η "άλλη εικόνα" μια Πόλης και των Ανθρώπων της που αγωνίζονται σκληρά, θέτουν στόχους και τους κατακτούν, υπηρετούν με πάθος τη μουσική, αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, εκτιμούν το ότι η Ξάνθη τους έδωσε δυνατότητες, και επιστρέφουν στην Πόλη και τους Ανθρώπους της, απλόχερα, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να υπολογίζουν τον κόπο και τη δουλειά, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αισθητικής τους, της ποιότητας και της έμπνευσής τους.

Ένα "μικρό αντίδωρο" εκείνοι λένε, ένα μεγάλο δώρο εμείς αισθανόμαστε ότι λάβαμε, μαζί με την ελπίδα για το αύριο, μαζί με την ευλογία για μια δημιουργική εξέλιξη των δρώμενων,  από αυτούς του ξεχωριστούς ανθρώπους της Ξάνθης, που την τιμούν και μόνο με την αύρα τους.

Δεν μπορείς να πεις δυστυχώς πολλά με τα λόγια. Οι ήχοι και οι μουσικές τα λένε όλα.... και ακόμη περισσότερα η "ευωδιαστή οσμή" των ανθρώπων που συνεργάζονται, εμπνέονται και εμπνέουν, δείχνοντας προς το φως, προς το αύριο, προς το μέλλον.

Μια μικρή γεύση από την ιδιαίτερη βραδιά θα επιχειρήσουμε να σας δώσουμε εδώ:

Ο Γιώργος Καραλανίδης ξεκίνησε την εκδήλωση με την παρουσίαση του δίσκου "love in languange"

Ο Γιάννης Κουτσούμπας με τρείς κιθάρες δίπλα του, έδειξε πως η ROCK είναι αίσθηση και αναπνοή.

"Λαλώ"...... είναι η Χριστεφανία Λουκίδου, ο Τάσος Καουσλίδης και ο Χάρης Ξυλάς που με πλήκτρα, κιθάρα και πνευστά, δημιουργούν τη δική τους σχολή, που πατά αιωρούμενη στην παράδοση, στα μουσικά ήθη και έθιμα που εξελίσσονται.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης συνθέτει και οι:  Νόννα Κυριαζοπούλου/Σοπράνο-Τραγούδι, Γιάννης Τσαρσιταλίδης/Τραγούδι, Εύα Ξανθοπουλίδου/Πιάνο, Κωνσταντίνος Πασχαλίδης/Βιολί, Βασίλης Τσίκνας/Βιολί, Βασιλική Κλεισιάρη/Βιόλα, Βασίλης Κιολδέλης/Βιολεντσέλο, καλούνται επί σκηνής, να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον των συνθέσεων και να το κοινωνήσουν με τρόπο μοναδικό, προσωπικό, για τον κάθε έναν ακροατή ξεχωριστά.

Ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης και η Σοφία Γρηγοριάδου, μαζί με τους Μπάμπη Τσακαλίδη/Σύνθεση Πιάνο, Απόστολο Κουγιουμτή/Σαξόφωνο, Νικόλαο Κατσούλη/Φλάουτο, Γιώργο Λαζαρίδη/Ηλεκτρικό Μπάσο, Δημήτριο Ψαλτόπουλο/Κρουστά-Bad, Μάριο Σταμπουλίδη/Κλασική Κιθάρα, μας πήγαν μια βόλτα στο φεγγάρι και από εκεί σε εκείνο το άστρο του ουρανού που σε όλους μας, ξεχωριστά μοιάζει.

 

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά