Γ.Χατζηθεοδώρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μαζί και δίπλα στην κοινωνία- Όλα έχουν ρήτρα…Μητσοτάκη

‘Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι μαζί με την κοινωνία και δίπλα της και όχι με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών ενέργειας, τις οποίες συνεχίζει να στηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη’ , υποστήριξε ο συντονιστής της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος κάλεσε τους Ξανθιώτες /σες να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου από τη βάση και Κ.Ε του κόμματος, την Κυριακή 15 Μαΐου, στις κάλπες που στήνονται στο νομό :’ ολοκληρώνεται η διαδικασία του συνεδρίου, ενός πανηγυρικού συνεδρίου, που έθεσε τις βάσεις για αλλαγή πορείας και  εκσυγχρονισμό του κόμματος και ταυτόχρονα επικοινώνησε όλα όσα έπραξε ως κυβέρνηση και εκείνα που αποτελούν προγραμματικές κυβερνητικές του δεσμεύσεις’, πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε ότι πανελλαδικά συνεχίζεται με επιτυχία η ανανέωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πάνω από 60.000 νέα μέλη εγγράφηκαν στο κόμμα. Δυναμική είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας στις τοπικές οργανώσεις σε όλο το νομό.

Όπως εκτίμησε ο κ. Χατζηθεοδώρου αυτή τη στιγμή το μείζον για την κοινωνία είναι: ‘ η ακρίβεια και όχι η …Πισπιρίγκου…Οι παρενέργειες θα μας συνοδεύουν και την επόμενη χρονιά. Ο καταστροφικός προϋπολογισμός που θα υπογράψει αυτή η κυβέρνηση και που θα είναι ο τελευταίος, θα το αποτυπώνει. Το μόνο που μένει στα αυτιά της κοινωνίας που πληρώνει ακριβά καθημερινά το κόστος ζωής, είναι δηλώσεις συνεργατών του κ. Μητσοτάκη ότι είναι…τζαμπαζήδες. Και ρωτώ : ποιος ζει τζάμπα τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα; Μήπως η οικογένεια Μητσοτάκη και οι ημέτεροι; Πάντως η κοινωνία όχι. Αυτό  που συμβαίνει με την ενέργεια είναι τραγικό. Και ήδη διαφαίνεται ότι τα περίφημα 600 ευρώ θα τα πάρουν ελάχιστοι. Η ρήτρα αναπροσαρμογής θεσπίστηκε το 2013. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την ενεργοποίησε. Έσπευσε να το πράξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δια του κ. Χατζηδάκη ιδιωτικοποίησε και τη ΔΕΗ,  ενώ είχε τις εναλλακτικές που είχε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ’, υποστήριξε.

Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου εστίασε και στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και στις κυβερνητικές δεσμεύσεις για φορολόγηση των υπερκερδών : ‘τελικά πόσα είναι; 1,5 δις, 1δις, 900 εκ που διατείνεται η ΡΑΕ; Εκτιμούμε ότι ούτε η φορολόγηση θα υλοποιηθεί όπως ανακοινώθηκε. Περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα κληθούν να συνεισφέρουν με κάτι αντίστοιχο με την εταιρική ευθύνη. Και πάμε στον ΕΝΦΙΑ. Σήμερα διαπίστωσα ότι προσωπικά έχω μια έκπτωση των 50 ευρώ. Ρωτώ λοιπόν: γιατί σε περιουσίες άνω των 2 εκ η έκπτωση είναι της τάξης του 53% ;  Μας φτωχοποιούν… Ο θόρυβος από την πτώση τους θα είναι μεγάλος. Όλα έχουν ρήτρα Μητσοτάκη’, κατέληξε.

Αναφέρθηκε και στην δραματική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας στη φετινή έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα  σε ότι αφορά την ελευθερία του τύπου, αλλά και στα εθνικά θέματα και την άμυνα της χώρας τη στιγμή που η Τουρκία, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, φαίνεται να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, με την Ελλάδα απούσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά