Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κομψάτου

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ κ. Σπύρο Γαλόπουλο η σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στην επαρχιακή οδό Κομοτηνή – Ίασμος.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει την κατεδάφιση της υπάρχουσας κατεστραμμένης γέφυρας και την κατασκευή, στο ίδιο σημείο, μιας εξ ολοκλήρου καινούργιας γέφυρας.

Η νέα γέφυρα θα έχει συνολικό μήκος 114 μέτρα ενώ το πλάτος του οδοστρώματος για την κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι 11 μέτρα. Θα περιλαμβάνει σύστημα απομάκρυνσης όμβριων υδάτων, πεζοδρόμιο και ηλεκτροφωτισμό.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 20 μήνες από την έναρξη κατασκευής του.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικών κ. Κώστας Ναλμπάντης, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθλητισμού κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Βαγγέλης Σταμπόλογλου.

Σε δήλωσή του κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Ολοκληρώνουμε σήμερα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Κομψάτου.

Ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε τόσο την ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου και της δυτικής Ροδόπης οδεύει πλέον προς την οριστική λύση του.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά