Η Χειροτονία του Νέου Επισκόπου της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, παρουσία  κλήρου και λαού, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η σε Επίσκοπο Χειροτονία του Νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συλλειτουργούντων 18 Αρχιερέων και  πλειάδας κληρικών.

Όλοι μαζί κλήρος και λαός αναφώνησαν το "ΑΞΙΟΣ" ευχόμενοι όπως ο τριαδικός θεός χαρίζει στο Νέο Μητροπολίτη υγεία πολλή και μακροημέρευση, για το ξεκίνημα του αρχιερατικού του έργου, της Θεοσώστου ακριτικής Μητροπόλεως που αναλαμβάνει.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι Ιεράρχες δεν είναι εκπρόσωποι του Θεού επί της γης, δεν έχει ανάγκη άλλωστε ο Θεός από εκπροσώπους υπογράμμισε,αλλά διάκονοι του λαού προς τον Θεό.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον ευαίσθητο και ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου όπου ο νέος Μητροπολίτης θα διακονήσει, προτρέποντάς τον να είναι προτεραιότητά του η διακονία όλου του λαού.

Ο Επίσκοπος Μαρωνίας και Κομοτηνής, νωρίτερα, μιλώντας στην τελετή, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της περιοχής, στην πολυπολιτισμικότητα της Ροδόπης και στην όμορφη και ενδιαφέρουσα συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ξεχωριστά αναφέρθηκε στους νέους και στη νεολαία, στεκόμενος στις κατασκηνώσεις της Δρυμιάς στην Σταυρούπολη, όπου ήταν υπεύθυνος για 15 χρόνια, ευχαριστώντας όλους όσους αυτά τα χρόνια εθελοντικά βοήθησαν στην πετυχημένη πορεία τους μέσα στο χρόνο, δίνοντας το στίγμα του ενδιαφέροντός του για τους  νέους  του Νομού  Ροδόπης που πλέον θα έχουν την προτεραιότητά τους, στις σκέψεις του Επισκόπου Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλη την Λειτουργία με τη Χειροτονία του Νέου Επισκόπου Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 

24.2.2013 oli h teleti tis xeirotonias toy episkopoy Maroneias kai Komotinis by Radio899 on Mixcloud

 

 

Ο νέος Μητροπολίτης εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Αρχιεπίσκοπο, την σεπτή Ιεραρχία, ενώ με δάκρυα στα μάτια στράφηκε προς τον γέροντά του, Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, που του έδωσε το "¨νόημα" της εκκλησίας, σημειώνοντας ότι η ημέρα της χειροτονίας του σε Επίσκοπο, έφτασε λόγω της πίστης και της πνευματικής καθοδήγησης από τον γέροντα του.

 

Θρησκευτικά