Η ΠΟΕΣ κατηγορεί τον Δήμο Ξάνθης για μειωμένη συνεισφορά σε σύγκριση με αυτή προς την ΠΟΜΕΝΣ, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της

Μειωμένη η συνεισφορά του Δήμου Ξάνθης λέει η ΠΟΕΣ (συνδικαλιστικός φορέας στρατιωτικών), σε σχέση με το συνέδριο άλλης ομοσπονδίας, της ΠΟΜΕΝΣ (επίσης συνδικαλιστικός φορέας στρατιωτικών),  που πραγματοποιήθηκε  στις 21-22 Μαΐου 2022, στην Ξάνθη.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣ των Ενόπλων Δυνάμεων, κοινοποίησαν στα τοπικά ΜΜΕ επιστολή προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, όπου υποστηρίζουν ότι η χορηγία του Δήμου ήταν μόνο 2.000 ευρώ ενώ η οικονομική συνδρομή για τη διοργάνωση της ΠΟΜΕΝΣ των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδόν  τριπλάσια, ενώ σημειώνουν ότι τελικά το συνέδριό τους θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το οικονομικό μέγεθος της συνεισφοράς στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκεί.

Στο 5ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών φιλοξενήθηκε  στην  Ξάνθη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των 40 Ενώσεων της χώρας, ο Δήμαρχος είχε πεί το χαρακτηριστικό:

"Ο Άνθρωπος είναι το σημαντικότερο Οπλικό Σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων"

 

 Η επιστολή που κοινοποιήθηκε:

Κύριε Δήμαρχε.
 
    Με το (α) σχετικό, αιτηθήκαμε τη συνδιοργάνωση με το Δήμο σας θεματικού συνεδρίου με τίτλο «Η πανδημία του κορονοϊού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο αγώνας της Ξάνθης και οι Ένοπλες Δυνάμεις», με σκοπό την ανάδειξη, σε πανελλήνιο επίπεδο, του έργου των φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτών της Ξάνθης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
 
    Ενώ μετά τη δια ζώσης συνάντησή μας και την υπόσχεσή σας ότι το εν λόγω συνέδριο θα υποστηριχτεί οικονομικά από κοινού μεταξύ των δύο φορέων (Π.Ο.Ε.Σ. και Δήμος Ξάνθης), με λύπη, με το (γ) σχετικό έγγραφό σας, μας ενημερώσατε ότι διαθέτετε χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €). Τουναντίον, διαθέσατε τριπλάσιο, σχεδόν, ποσό [επτά χιλιάδες ευρώ
(7.000 €)] στην έτερη συναφή Ομοσπονδία, για ένα συνέδριο που πραγματοποίησε στην πόλη σας, καθαρά συνδικαλιστικού περιεχομένου.
 
    Δεν θα μπούμε στη διαδικασία κριτικής της ως άνω επιλογής σας, πλην όμως, θεωρούμε φρόνιμο να ενημερώσουμε μέσω των τοπικών ΜΜΕ τους πολίτες της Ξάνθης, ως η πηγή χρηματοδότησης, ώστε να κριθείτε από τους ίδιους.
Άλλωστε, η μετακίνηση των 150 και πλέον συνέδρων μας από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Καβάλας, όπου θα διεξαχθεί τελικά το συνέδριό μας, έρχεται από μόνη της να απαντήσει για το αποτέλεσμα της εν λόγω επιλογής σας.
 
    Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, καθόσον από την ανωτέρω ενέργειά σας, δίνετε τη δυνατότητα σε συνδικαλιστικούς φορείς να διεξάγουν δωρεάν τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους (συνέδρια), ακόμα κι αν αυτές πραγματοποιούνται σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν εφεξής όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της πόλης.
 
    Τέλος, παρακαλούμε όπως, το χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ
(2.000 €) που θα διαθέτατε για το συνέδριο, το διαθέσετε στο «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», το οποίο, με σχέδιο νόμου, κινδυνεύει να κλείσει.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά