Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης ανεβαίνει στην πίστα mountainbike και επισκέπτεται τον ξενώνα «Mountain Resort 916».

Την Κυριακή στις 03 Μαρτίου 2013 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί ανάβαση στην πίστα mountain bike στο ανώτερο σημείο της «χωμάτινης θηλειάς».

Η πορεία θα ξεκινήσει μέσα από την πόλη (την διασταύρωση δηλαδή που πάει για Κιμμέρια και για τα μοναστήρια). Αφού φτάσουμε πεζοπορώντας στο πρώτο μοναστήρι αυτό της Αρχαγγελιώτισσας θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που φεύγει δεξιά από το μοναστήρι και ύστερα από 40 περίπου λεπτά θα φτάσουμε σε μια δεξαμενή πολύ κοντά στην πίστα mountain bike στο ανώτερο σημείο της θηλειάς. Από κει και ακολουθώντας το χωματόδρομο που υπάρχει θα φτάσουμε στον ξενώνα «Mountain Resort 916» όπου θα πιούμε καφεδάκι και θα ξεκουραστούμε.

Η επιστροφή θα γίνει από τον χωματόδρομο που υπάρχει μέχρι το μοναστήρι της Καλαμούς και στην συνέχεια ακολουθώντας το μονοπάτι που υπάρχει μέχρι τη γέφυρα του Σαμακώβ. Απαραίτητη η χρήση σακιδίου πλάτης το οποίο θα περιέχει αδιάβροχο, νερό, μαύρη σοκολάτα ή παστέλι και ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανακατεμένα με σταφίδες) ή φρούτα (μήλα, πορτοκάλι κ.λ.π.). Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών επιβάλλεται ο κόσμος που θα μας ακολουθήσει να έχει χοντρό ρουχισμό ο οποίος αποτελείται από χοντρό μπουφάν, γάντια και σκούφο.

Η πορεία χαρακτηρίζεται εύκολη και μπορούν να παρευρεθούν και παιδιά. Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν να παρευρίσκονται το αργότερο μέχρι τις 08.45π.μ. στην διασταύρωση που υπάρχει στο τέλος της πόλης και που οδηγεί ο ένας στα μοναστήρια και ο άλλος στα Κιμμέρια.

Οι συμμετοχές για την προγραμματισμένη πορεία της Λέσχης μας στο Φαλακρό θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το μεσημέρι και μόνο στο τηλέφωνο 6936620800 (Αγακίδης Κυριάκος).


Θα συμβουλεύαμε να παρακολουθείτε μέχρι και την τελευταία στιγμή το blogspot της Λέσχης μας (olxanthis.blogspot.gr) καθώς και το προφίλ της στο Facebook (Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης) καθότι σε περίπτωση κακοκαιρίας θα ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση ή όχι των Κυριακάτικων δραστηριοτήτων μας.


Το πρόγραμμα της Λέσχης μας μπορείτε να το δείτε στο olxanthis.blogspot.gr καθώς και στο προφίλ στο facebook. Μέλη του Δ.Σ. της λέσχης μας μπορείτε να συναντήσετε στον κάτω ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9) κάθε Πέμπτη από τις 19.00-21.00 να ενημερωθείτε και να συζητήσετε μαζί μας. Επίσης για τον ίδιο σκοπό υπάρχει και το email: olxanthis@yahoo.gr.

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Τοπικά