Η Ξάνθη, στην Ίμβρο

 Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος υποδέχθηκε με έκδηλη τη χαρά στο πρόσωπό του, στο λιμάνι της Ίμβρου, την τριακονταπενταμελή  αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Ξάνθης με τον  Μητροπολίτη Ξάνθη και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα.

Ο Σεβασμιότατος επισκέπτεται  το νησί μαζί με πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, τους Αρχιμανδρίτες π. Αντώνιο, π. Άνθιμο, π. Ιωακείμ και προσκυνητές από την Ξάνθη και δεν κρύβει την αγάπη του για τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς οι αναμνήσεις του από τις συναντήσεις του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους ζεστούς ανθρώπους του νησιού είναι μοναδικές.

Κατά την παραμονή τους στο νησί προσκύνησαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας, επισκέφτηκαν το γραφικό λιμανάκι στο  Κάστρο, επισκέφθηκαν  την Ιερή Μητρόπολη της Ίμβρου όπου αντάλλαξαν δώρα και γευμάτισαν στον ιδιαίτερα προσεγμένο  κήπο με τα οπωροφόρα της Μητρόπολης Ίμβρου, επισκέφθηκαν  τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, όπου τον Δεκαπενταύγουστο συρρέουν πλήθος Ιμβρίων από όλα τα σημεία της υδρογείου, ανέβηκαν στο ψηλότερο  χωριό της Ίμβρου τα Αγρίδια, που η θέα και το συνεχές αεράκι του υψομέτρου σε συγκλονίζουν και προσκύνησαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμμετείχαν στην υποδοχή αποτμίματος τιμίου λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου των Μυρέων της Λυκίας του Θαυματουργού στο λιμανάκι στο Κάστρο της Ίμβρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά