Μ.Τσιακίρογλου: Η αγορά της Ξάνθης επηρεάστηκε από το κύμα ακρίβειας αλλά δεν υπάρχουν υπερβολές και παραλογισμοί-Βραχνάς οι αυξήσεις στο ρεύμα για τους επαγγελματίες

Σαφέστατα και επηρέασε τις τιμές και προϊόντων και υπηρεσιών η κρίση ακρίβειας και στην αγορά της Π.Ε. Ξάνθης. Όμως, παρά τις ισχυρές πιέσεις - και μέχρι τώρα γιατί ουδείς γνωρίζει τι έρχεται αύριο- η συνάδελφοι στην Π.Ε Ξάνθης απορρόφησαν ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων και στο ρεύμα και στις τιμές χονδρικής, ώστε να κρατήσουν την πελατεία τους και να μην επιβαρύνουν τον Ξανθιώτη καταναλωτή, ο οποίος επίσης περνά δύσκολες μέρες. Δεν διαπιστώνονται υπερβολές, ούτε παραλογισμοί. Υπάρχει ένα εύρος τιμών – όπως υπήρχε και πριν την ακρίβεια- το οποίο είναι στη διάθεση του καταναλωτή προκειμένου να κάνει τις επιλογές του’, επισημαίνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης και πρόεδρος του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Μαίρη Τσιακίρογλου .  

‘Η αγορά κλυδωνίζεται από τρεις διαδοχικές κρίσεις, την οικονομική, την υγειονομική και τη νέα οικονομική κρίση και απέδειξε ότι αντιδρά ακαριαία και είναι ανθεκτική. Για μια ακόμη φορά δοκιμάζονται οι αντοχές μας…Το ζητούμενο είναι το πόσο θα αντέξουμε’ σημειώνει και υπογραμμίζει ότι κυρίως οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι εκείνες που γονατίζουν τους επαγγελματίες :΄το ρεύμα ήταν και πριν την αύξηση της τιμής του βραχνάς. Τώρα τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο. Ο χειμώνας μπορεί να πέρασε , όμως και το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι δύσκολο. Και φυσικά αθροίζεται και η χρήση ρεύματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κάθε επιχείρησης’.

Ακούστε την κ. Μ.Τσιακίρογλου.

Οι Λευκές Νύχτες

Αναφορικά με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών φορέων της αγοράς, να διοργανωθούν και στην Ξάνθη οι ‘Λευκές Νύχτες’, ένας θεσμός που εδώ και χρόνια υλοποιείται σε γειτονικούς νομούς και τα αποτελέσματα σε ότι αφορά την κίνηση στην αγορά είναι μετρήσιμα, η κ. Τσιακίρογλου τόνισε ότι :’ έγινε μια καταρχήν συζήτηση. Δεν συζητήθηκαν ημερομηνίες ούτε προγράμματα και τρόποι διοργάνωσης. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι οι συνάδελφοι μας από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου έχει θεσμοθετηθεί η διοργάνωση,  μας ενημέρωσαν ότι το πρόσημο στις αγορές τους είναι θετικό και το καρπώνεται όλη η τοπική κοινωνία. Όταν βγαίνει ο κόσμος στην αγορά το βέβαιο είναι ότι θα αυξηθεί η κίνηση. Το βιώσαμε και με το φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων, αλλά και με τα συνέδρια που φιλοξένησε η πόλη. Χρειάζεται συνεννόηση’ πρόσθεσε τέλος, αναφερόμενη στις πρώτες αντιδράσεις σωματείων εργαζομένων σχετικά με το ωράριο.

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά