Ξεκινούν το Σάββατο οι ΘΛΕ- Την Κυριακή 17 Μαρτίου η καρναβαλική παρέλαση

Συνεχίζονται οι συζητήσεις με την ΕΤ-3 για την μετάδοση της καρναβαλικής παρέλασης καθώς για πρώτη φορά φέτος η δημόσια τηλεόραση ανεβάζει το κόστος κάλυψης, προκαλώντας προβληματισμό στο Δήμο Ξάνθης.
 
Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου, Μανώλης Φανουράκης, αναφέρθηκε στην παραπάνω - μη αναμενόμενη για τους διοργανωτές – εξέλιξη, τονίζοντας ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και οι συζητήσεις συνεχίζονται, χαρακτηρίζοντας πάντως ‘αδιανόητη’ τη στάση της δημόσιας τηλεόρασης.
 
Η προσαρμογή του θεσμού στα νέα οικονομικά δεδομένα εκ των πραγμάτων περιόρισε τις δαπάνες όχι όμως και τη διάθεση των διοργανωτών να προσφέρουν δυο εβδομάδες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες.
Το ιδιαίτερο στοιχείο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, η παράδοση, αναδεικνύεται στις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος. Παράλληλα το συνολικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες- θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις κ.α- ώστε να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και να καλύπτει ένα ευρύ πεδίο προτιμήσεων.
Τα μέλη των καρναβαλικών συλλόγων θα συνοδεύσουν πέντε άρματα, η προετοιμασία των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

 

Καρναβάλι