Λαϊκός πολιτισμός των Ελλήνων προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου»- διπλή εκδήλωση από τη ΦΕΞ και το Σύλλογο Μικρασιατών

Εκδήλωση, σε δυο θεματικές ενότητες , με θέμα  «Λαϊκός πολιτισμός των Ελλήνων προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου»,  με την Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, Διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διοργανώνουν η ΦΕΞ και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης.

Το πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί  τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στις 19:00,  στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης : «Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Άι-Γιάννη…». Του Κλήδονα και τ’ άλλα έθιμα του Θεριστή στον λαϊκό χρόνο των Ελλήνων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ξάνθη (από τη Μικρασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη, από το 1922 έως σήμερα).

 Το δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί μέσα στον  Ιούλιο : ‘Από τον Αλωνάρη ως της Παναγιάς του Δεκαπενταύγουστου. Το μεσοκαλόκαιρο στον λαϊκό χρόνο των Ελλήνων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ξάνθη από τη Μικρασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη (από το 1922 μέχρι σήμερα)’.

Είσοδος ελεύθερη  - Κρατήσεις Θέσεων στο 2541025421.

Οργάνωση: Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης | Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά