ΚΚΕ (μ-λ) Ξάνθης:"...δεν είναι δυστύχημα, δεν είναι τραγωδία, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!"

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ (μ-λ) Ξάνθης σχετικά με την ανατριχιαστική τραγωδία με τους φοιτητές στη Λάρισα, στην οποία σημειώνουν:

"Οι δύο νεκροί φοιτητές στη Λάρισα και οι τρεις που χαροπαλεύουν δηλητηριασμένοι από αναθυμιάσεις ενώ προσπαθούσαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι, δεν είναι δυστύχημα, δεν είναι τραγωδία, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

Υπάρχουν αυτουργοί και τους ξέρουμε! Είναι η πολιτική της κυβέρνησης των ιμπεριαλιστών και του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, η πολιτική που φορτώνει φόρους και χαράτσια στο λαό, η πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, η πολιτική που με ΕΦΚ και ΦΠΑ μετέτρεψε τη θέρμανση σε είδος πολυτελείας, που με ξυλόσομπες και μαγκάλια μας επιστρέφει σε προπολεμικές καταστάσεις, η πολιτική που εξαθλιώνει λαό και νεολαία.

Δεν είναι απλά οι αναθυμιάσεις από το μαγκάλι. Είναι οι αναθυμιάσεις από ένα σάπιο σύστημα που κλέβει τα όνειρα, το μέλλον, την ίδια τη ζωή της νεολαίας, ένα εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα που στερεί από τους νέους το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση, που τους προσφέρει «σταδιοδρομία» στις ουρές των ανέργων, που σπρώχνει στη κατάθλιψη, στα ναρκωτικά, στις αυτοκτονίες, που γκρεμίζει ότι απόμεινε από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, που ορθώνει ταξικούς φραγμούς και «διώχνει» τα παιδιά του λαού από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η οργή μας, ο θυμός μας, η αγανάκτηση να γίνουν κίνημα!

Μαζικά, συλλογικά, οργανωμένα, «από τα κάτω», με τους συλλόγους, τα σωματεία, τα συνδικάτα.

Να αντισταθούμε στην πολιτική που σπέρνει θάνατο. Να διεκδικήσουμε δουλειά, εισόδημα, δικαιώματα, ελευθερίες.

Να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας! Για μας και για τα παιδιά μας!"

Πολιτικά