Μ.Σπανίδης: Με συνέπεια και σοβαρότητά επί 24 χρόνια ο ‘ΠΗΓΑΣΟΣ’ αναδεικνύει την ποδηλασία-Αύριο, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλασίας, ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους

Με την αυριανή ποδηλατοβόλτα , ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, στις 7:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, ο ποδηλατικός σύλλογος ‘Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’ αναδεικνύει το μήνυμα του εορτασμού και συνάμα δίνει την ευκαιρία, σε μικρούς και μεγάλους φίλους της ποδηλασίας, να χαρούν μια ασφαλή βόλτα μέσα στην πόλη.

Τα μηνύματα είναι πολλαπλά υπενθύμισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου κ. Μιχάλης Σπανίδης, μιλώντας σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, απαριθμώντας τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου για το περιβάλλον , για την υγεία, μέσω της άσκησης που προσφέρει, για την ψυχαγωγία του ποδηλάτη, ο οποίος απολαμβάνει τις διαδρομές του, αλλά και για την …τσέπη του, η οποία δεν αδειάζει ειδικά τώρα με τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα: ΄ όλα όσα επαναλαμβάνουμε προς τους συνδημότες μας εδώ και 24 χρόνια , στις μέρες μας επιβεβαιώνονται. Η πόλη μας προσφέρεται για αστικές μετακινήσεις με το ποδήλατο, αρκεί να υπάρχει σεβασμός από όλους όσους χρησιμοποιούν το οδόστρωμα. Ας κοιταχθούμε στον καθρέφτη όλοι, πολίτες και φορείς, κι ας αποφασίσουμε τι πόλη θέλουμε. Ο ρόλος των φορέων είναι σημαντικός. Πλέον με την κλιματική αλλαγή που είναι εδώ, και τη νέα οικονομική κρίση, αποδεικνύεται η αξία της χρήσης του ποδηλάτου για μετακινήσεις μέσα στην πόλη, όπου οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες. Απαιτείται όμως ο σεβασμός από όλους για όλους τους οδηγούς και η τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και η τήρηση του Κ.Ο.Κ είναι ζήτημα αστικής ευθύνης, του Δήμου και της Τροχαίας. Κάνω την επισήμανση καθώς τελευταία, με την είσοδο του ηλεκτρικού πατινιού, παρατηρούνται επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι αθόρυβα, καθόλου ασφαλή στα κρατήματα και στα φρεναρίσματα και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Θέλει προσοχή και τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Η προσφορά του ‘ΠΗΓΑΣΟΥ’ όλα αυτά τα χρόνια, και σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε ουσιαστική ενημέρωση για την κυκλοφοριακή αγωγή και την ανάγκη τήρησης στην πράξη του Κ.Ο.Κ είναι καταγεγραμμένη’.

Ακούστε τον κ. Μ.Σπανίδη.

Τα χρυσά-κυριολεκτικά και μεταφορικά- παιδιά του ΠΗΓΑΣΟΥ

Τα φυτώρια του ‘ΠΗΓΑΣΟΥ’ ανέδειξαν –και συνεχίζουν – μια σειρά από ποδηλάτες με εντυπωσιακές ικανότητες :’ έχουμε εξαιρετικά ταλέντα που θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα διακριθούν στην ποδηλασία. Ήδη πολλά παιδιά, στις κατηγορίες που αγωνίζονται , επιστρέφουν με μετάλλια και διακρίσεις. Ο δε ποδηλάτης μας , στην κατηγορία των Παμπαίδων, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του που είναι βετεράνος ποδηλάτης, έχει ξεχωρίσει. Πρόσφατα σε ένα διεθνές ποδηλατικό meeting που διεξήχθη στη Βουλγαρία, απέδειξε πόσο έχει ανέβει η απόδοση του. Στις 28-29 Μαΐου συμμετείχε σε πανελλήνια ποδηλατική διοργάνωση στην Άμφισσα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο’, επισημαίνει ο κ. Σπανίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά