Λάουρα Νάργες. Από τη Γερμανία, σε Σέρρες και βασίλισσα καρναβαλιού στην Ξάνθη.

H νεαρή Λάουρα Νάργες είναι η Βασίλισσα του Φετινού Καρναβαλιού στην Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου, Μανώλης Φανουράκης. 

Λάουρα Νάργες. Από τη Γερμανία, σε Σέρρες και βασίλισσα καρναβαλιού στην Ξάνθη.

Η Λάουρα Νάργες γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1990 και μεγάλωσε στη Γερμανία, στη μικρή πόλη Μέντεν, με πατέρα Γερμανό, τον Γκερντ και μητέρα Ελληνίδα, την Ουρανία, από τον Λιθότοπο του νομού Σερρών.
Η κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Δέσποινα -και πλέον μητέρα ενός αγοριού τεσσάρων μηνών- είναι η απόλυτη αδυναμία της Λάουρας, μιας και τη θεωρεί εκτός από κολλητή της και δεύτερη μητέρα της. Μάθαινε ταυτόχρονα τη γερμανική αλλά και την ελληνική γλώσσα και η οικογένειά της φρόντιζε πάντα να βρίσκεται κοντά στη δεύτερη πατρίδα της. Επισκεπτόταν επιπλέον το απογευματινό ελληνικό σχολείο και τα καλοκαίρια τους τα περνούσαν στο χωριό τους στις Σέρρες. Η Λάουρα πάντα ένιωθε μιαν ιδιαίτερη επαφή με την Ελλάδα και την αγαπούσε πολύ.

Μικρούλα η Λάουρα ήταν ένα ήσυχο παιδί, δεν δημιουργούσε προβλήματα και υπάκουε στους γονείς της. Με πατέρα καθηγητή, έπαιρνε την εκπαίδευση πολύ στα σοβαρά και πάντα ήταν η καλή μαθήτρια στο σχολείο. Ενα από τα αγαπημένα της μαθήματα μάλιστα, εκτός από τις γλώσσες, τα ισπανικά και τα λατινικά, ήταν και τα μαθηματικά.

Από πολύ μικρή η Λάουρα είχε έφεση προς τον καλλιτεχνικό τομέα. Ζωγράφιζε με τις ώρες, χόρευε, τραγουδούσε μπροστά στον καθρέφτη με ένα μικρόφωνο από αλουμινόχαρτο στο χέρι, έγραφε δικούς της στίχους και «παρουσίαζε» τον καιρό στο δωμάτιό της.

Της άρεσε να παίζει πιάνο και έβαζε τις φίλες της να της μαθαίνουν τις νότες. Ηθελε να πάει σε σχολές χορού, πιάνου ή φωνητικής, αλλά ο πατέρας της σαν γυμναστής προτιμούσε τα αθλήματα. Η Λάουρα έπαιζε για μικρά χρονικά διαστήματα σε ομάδες βόλεϊ και τένις, μέχρι που στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών ανακάλυψε την ιδανική σχολή χορού με χιπ χοπ. Νιώθει πολύ κοντά και στη νοοτροπία της εν λόγω μουσικής, εκτός του ότι της αρέσει. Κατάφερε να ππείσει τους γονείς της και συμμετείχε σε αμέτρητους διαγωνισμούς χορού σε όλη τη Γερμανία.

Μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας τη ζωή πιο σοβαρά, αποφάσισε ότι στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση και να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα και της αδελφής της και να γίνει και αυτή καθηγήτρια. Της φαινόταν μακρινό όραμα η πιθανότητα να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Κάπου εκεί όμως ήρθε η μεγάλη ανατροπή, όταν δήλωσε συμμετοχή στο σόου χορού «So You Think You Can Dance» του MEGA σε ηλικία μόλις δεκαεπτά ετών. Αρπαξε την ευκαιρία να διαγωνισθεί στη χώρα όπου πάντα ποθούσε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Η Λάουρα συμμετείχε στο σόου απλώς για να συγκεντρώσει επιπλέον εμπειρίες σχετικά με τον χορό, που είναι η μεγάλη της αγάπη, δεν περίμενε όμως ποτέ πως αυτό θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο και θα της άλλαζε ολόκληρη τη ζωή. Πέρυσι εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΟΛΑ 12» με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Βαγγέλη Περρή και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της βεβαίως.


Πηγή: Espressonews.gr

Καρναβάλι