Η Συνέντευξη Τύπου του Κωστή Χατζηδάκη στην Ξάνθη.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στην περιοδεία του στην Π.Ε. Ξάνθης, επισκέφθηκε τη ΣΕΚΕ,  τη Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης, τα Θερμοκήπια και τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Στα ορεινά ξεκίνησε από  το Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί, κατανοώντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται με τη βέλτιστη, υπο αυτές τις συνθήκες προοπτική.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Πλέτενου και αμέσως μετά περιηγήθηκε  στον οικισμό της  Πάχνης, όπου  συνομίλησε με  κατοίκους στις γειτονιές και σε καταστήματα  του χωριού.

Τη Συνέντευξη Τύπου  συντόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Νταμπουρατζής.

« Η Ξάνθη, έχει  προβλήματα, αλλά  έχει και μεγάλες δυνατότητες. Οι επισκέψεις μας με τους συναδέλφους σε τρεις παραγωγικές μονάδες αποδεικνύουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν νέες και καλές θέσεις εργασίας. Έχουν ήδη δημιουργηθεί θέσεις εργασίας σε αυτές τις μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, παρά την κρίση του κορονοϊού, παρά την τελευταία διεθνή ενεργειακή κρίση.

 Και αυτό δεν έτυχε, πέτυχε.

Είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, της φορολογικής, της εργασιακής, της ασφαλιστικής, του κλίματος εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθε», σημείωσε ο Υπουργός, ενώ τόνισε ότι:

 «Στις 31 Μαΐου υπεγράφη η  Κοινή Υπουργική Απόφαση που αντιμετωπίζει το θέμα του 12%. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που από ο,τι με διαβεβαιώνουν οι υπηρεσίες θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούνιο και μέσα στον Ιούνιο, θα μπορέσουν οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στους αναγκαίους συμψηφισμούς», κατέληξε.

 

Η επίσκεψη στα Πομακοχώρια

 

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην  ορεινή Ξάνθη ο Υπουργός υπογράμμισε, πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους στον  οικισμό της Πάχνης και να ακούσει τα ζητήματα που του έθεσαν υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας», καταλήγοντας:  «Αγκαλιάζουμε τη μουσουλμανική μειονότητα με τον ίδιο τρόπο που στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

Τέλος αναφερόμενος στα τελευταία συμβάντα με παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου, από την πλευρά της Τουρκίας  ο κ. Χατζηδάκης  σημείωσε: « Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την ειρηνική συνύπαρξη και την συνεργασία με όλους τους γείτονές της. Είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή και φιλειρηνική. Αυτό ισχύει φυσικά και σε σχέση με την Τουρκία. Σε αυτού του είδους τις σχέσεις, απαιτούνται δύο και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να αντιληφθεί η Τουρκία, διότι η στάση της ηγεσίας της είναι ένας ιστορικός αναχρονισμός που βλάπτει πρωτίστως τον ίδιο τον λαό της Τουρκίας»

 

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά