Μ.Τσέπελης: Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής επανέρχεται με ζωντανές συναυλίες στην Ξάνθη

Ξεκινά την Κυριακή, 19 Ιουνίου, η 11η διοργάνωση τη Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ξάνθη με ζωντανές συναυλίες και με τη δέσμευση από πλευράς του πολιτιστικού συλλόγου ‘ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ’ ότι μέχρι και την Τετάρτη 22 του μήνα, καθημερινά, θα έχουμε όλοι και όλες τη δυνατότητα να απολαύσουμε, δωρεάν, όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με τη μουσική να πρωταγωνιστεί.

‘ Οι συμμετοχές σε πανελλήνιο επίπεδο φέτος είναι μειωμένες. Μετά τη Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη είναι η μοναδική πόλη στη Β. Ελλάδα που αποφάσισε να δηλώσει ‘’παρών’’ στο θεσμό. Θυμίζω ότι ακόμη και στα χρόνια της πανδημίας, οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ συμμετείχαμε στο θεσμό προσαρμόζοντας τις εκδηλώσεις στα δεδομένα που απαιτούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος , μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών, για να οργανωθεί η γιορτή έτσι όπως την είχαμε συνηθίσει προ πανδημίας και αυτός είναι ο λόγος των μειωμένων συμμετοχών σε όλη τη χώρα. Όμως εδώ τα καταφέραμε. Ελπίζουμε από του χρόνου να επιστρέψουμε με μια διοργάνωση που θα θυμίζει τη Ε.Γ.Μ προ πανδημίας’, επεσήμανε ο πρόεδρος των ΒΑΤΡΑΧΩΝ, κ. Μιχάλης Τσέπελης.

Όπως σημείωσε τα προβλήματα ήταν αρκετά: από…γραφειοκρατικά – για την παραχώρηση δημόσιου χώρου απαιτείται αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και έγκριση από τα όργανα του, τα οποία πρέπει να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν- μέχρι οικονομικά αλλά και οργανωτικά, αφού ο χρόνος μετά την άρση των περιορισμών ήταν μόλις λίγες εβδομάδες.

Ακούστε τον κ. Μιχάλη Τσέπελη και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα καθώς εμπλουτίζεται και με νέες συμμετοχές.

Φυσικά οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ έχουν αποδείξει ότι είναι ανθεκτικοί στα προβλήματα και ευφάνταστοι στις εναλλακτικές λύσεις. Τα κατάφεραν και για τέσσερις ημέρες οι Ξανθιώτες-και οι επισκέπτες μας- θα περάσουν όμορφες καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες μουσική.

Με συγκίνηση ο κ. Τσέπελης υπογράμμισε ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στον Κοράι Ιμπίσογλου, το ‘’Σκιώδη Τύπο’’ , ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα:’ ο Κοράι βοηθούσε στο στήσιμο της γιορτής. Ήταν πάντα δίπλα μας και ως μουσικός αλλά και οργανωτικά. Την τελευταία ημέρα , την Τετάρτη, στο θεατράκι απέναντι από τον ΟΤΕ οι φίλοι του ετοιμάζουν μια συναυλία αφιερωμένη σε εκείνον’ επισήμανε.

Ο πρόεδρος των ΒΑΤΡΑΧΩΝ ενημέρωσε αναλυτικά για το σύνολο των συναυλιών, τα σημεία που θα φιλοξενηθούν αλλά και την ώρα που θα υλοποιηθούν. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα καφε-μπαρ της Ξάνθης που στήριξαν το θεσμό και δέχθηκαν να φιλοξενήσουν τις συναυλίες, αλλά και τον Άγγελο Μουρβάτη και το Μουσικό Εργαστήρι του, που έμπρακτα στηρίζει το θεσμό και μάλιστα φέτος ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με θεματική ενότητα τα τραγούδια της κατασκήνωσης  που θα καταπλήξουν το κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά