Συναυλία με Γ.Ζουγανέλη στις 26 Ιουνίου στο γήπεδο Γενισέας και 2ήμερο bazaar στην κεντρική πλατεία από τους ‘Αδέσποτους Φίλους’ για τη στήριξη του έργου του υπερδραστήριου συλλόγου

Η αγάπη βρίσκει λύσεις. Είναι πάντα ο από μηχανής Θεός. Και ο Θεός είναι μαζί μας γιατί όλοι οι εθελοντές μας είναι άδολοι απέναντι στα ζώα’ επισημαίνει η πρόεδρος των ‘Αδέσποτων Φίλων’ Ξάνθης κ. Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου, η οποία κάλεσε όλες και όλους στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο γήπεδο της Γενισέας, με προσκεκλημένο το Γιάννη Ζουγανέλη και τους μουσικούς του.

Στόχος του συλλόγου είναι με την όμορφη μουσική βραδιά  που διοργανώνει να μπορέσει να καλύψει μέρος των εξόδων για τη συντήρηση των 82 ζώων που φιλοξενεί με πολλή αγάπη και φροντίδα στο καταφύγιο του , αλλά και τα 15 περίπου επιπλέον ζωάκια που βρήκαν στέγη και φροντίδα στο γραφείο του συλλόγου:’ Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα έξοδα όσων μας τιμήσουν με την παρουσία τους σε αυτό το ποσό, αναλαμβάνοντας τη δωρεάν μεταφορά –και την επιστροφή- του κόσμου στο χώρο της συναυλίας. Η αφετηρία για τη δωρεάν μετακίνηση θα γίνει από τη Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών  στην κεντρική πλατεία, με αναχώρηση στις 7.45 μ.μ. / 8.15 μμ / 8.45 μμ. Φροντίσαμε να έχουμε στο χώρα αναψυκτικά και μπύρες για τους συμπολίτες. Ο δε Γιάννης Ζουγανέλης, το οποίο γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ βαθιά, έκανε τα πάντα για να βρει χρόνο και να έρθει στην Ξάνθη. Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες μας που χωρίς δισταγμό, παρά τις δυσκολίες της εποχής, στήριξαν την εκδήλωση ως χορηγοί. Θα τους ευχαριστήσουμε δημόσια και το βράδυ της συναυλίας…’ υπογράμμισε η κ. Τζεμπραηλίδου.

Τα έξοδα συντήρησης και φροντίδας των ζωών έχουν εκτιναχθεί. Οι καθημερινές προσπάθειες των εθελοντών είναι εστιασμένες στο να μη λείψει η καθημερινή τροφή αλλά και η αναγκαία ιατρική φροντίδα στα ζωάκια που τη χρειάζονται:’ δυστυχώς τώρα το καλοκαίρι αυξήθηκαν τα ατυχήματα με οχήματα και θύματα πολλά ζωάκια. Παλεύουμε καθημερινά ώστε να προσφέρουμε τα αναγκαία. Σκεφθείτε ότι μόνο οι ζωοτροφές που προμηθευόμαστε έχουν αυξηθεί κατά 5 ευρώ. Αυξήθηκαν και τα φάρμακα. Από τα έσοδα της συναυλίας και από το bazaar που διοργανώνουμε αύριο και μεθαύριο, από τις 10:00 το πρωί και για όσο θα ανταποκρίνεται ο κόσμος,  στην κεντρική πλατεία, με χειροποίητες κατασκευές σε προσιτές τιμές, σκοπός μας είναι να καλύψουμε αυτά τα έξοδα. Δεν επιθυμούμε να ζητούμε βοήθεια χωρίς να ανταποδίδουμε. Έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις… Τα μοναδικά μας έσοδα ήταν από τα bazaar. Με την πανδημία όμως βρεθήκαμε σε πολλή δύσκολη θέση…’ σημείωσε.

Ακούστε την κ. Λ. Τζεμπραηλίδου.

Η κ. Τζεμπραηλίδου, για μια ακόμη φορά, ενημέρωσε τους συμπολίτες ότι τα φιλοζωικά σωματεία δεν περισυλλέγουν ζώα: ‘ διαρκώς μας καλούν να μαζέψουμε κουτάβια από διάφορα σημεία. Δεν είναι αυτός ο σκοπός ούτε ο ρόλος μας. Παρόλα αυτά το κάνουμε και πρώτιστα για τα τραυματισμένα ζώα που ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για το δήμο να ακολουθήσει non stop θεραπείες. Ο μόνος λόγος που ένας δήμος, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να απομακρύνει αδέσποτα ζώα από ένα σημείο της πόλης είναι είτε γιατί αποδεδειγμένα έχουν επιθετική συμπεριφορά, είτε γιατί είναι άρρωστα. Και είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει και πάλι, μετά τη φροντίδα, στα σημεία που τα εντόπισε. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε και με τις υπόλοιπες μορφές ζωής του πλανήτη.’

Η πρόεδρος του συλλόγου εστίασε στο γεγονός ότι τα χωριά σε όλο το νομό γέμισαν από νέα αδέσποτα:’ κατά 90% είναι τσομπανόσκυλα που φανερώνει ότι προέρχονται από μαντριά. Κρατούν ένα –δύο και εγκαταλείπουν τα υπόλοιπα. Είναι μη στειρωμένα. Πράγμα που σημαίνει ότι παρά τις υποχρεώσεις των πολιτών που έχουν κατοικίδια να προβαίνουν σε υποχρεωτικές στειρώσεις, δεν τα στειρώνουν. Σκεφθείτε ότι καταφέραμε να στειρώσουμε, μόνο εμείς, μέσω προγραμμάτων δεκάδες αδέσποτα στο νομό. Το πρόβλημα όμως με τέτοιες συμπεριφορές ανακυκλώνεται…’

Το έργο των ‘Αδέσποτων Φίλων’ είναι πράγματι άξιο θαυμασμού από την ίδρυση του μέχρι σήμερα: ενημερώσεις στα σχολεία, σε δημόσια σημεία στην πόλη για τους ενήλικες, προγράμματα στείρωσης και εκδηλώσεις υιοθεσίας, δημιουργία καταφυγίου, καθημερινή φροντίδα αδέσποτων από όλο το νομό.

Όσοι/ες επιθυμείτε να στηρίξετε το σύλλογο αρκεί να προμηθευτείτε εισιτήρια για τη συναυλία – θα διατίθενται και στο 2ήμερο bazaar στην κεντρική πλατεία- ή να αγοράσετε πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές που με μεράκι και αγάπη κατασκεύασαν και διαθέτουν σε χαμηλές τιμές οι εθελοντές του συλλόγου.

Προπώληση εισιτηρίων:

1) Κοκκάλας Welcome Stores – κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, Μιχαήλ Καραολή 7

2)Κτηνιατρείο Ζιαγκλιαβός Γιώργος - Σαπφώ Χατζουδη, Ανδρέου Δημητρίου 16

3)Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook (με διανομή κατά οίκον).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά