Γ.Χατζηθεοδώρου : Αναπόφευκτες οι πρόωρες εθνικές εκλογές, προχωρά συντονισμένα και με αποδοχή στην κοινωνία η σύμπραξη των 4 για το Δήμο Ξάνθης-Στην Ξάνθη τη Πέμπτη ο Δ.Τεμπονέρας

Ακρίβεια, εργατικά και ασφαλιστικά θα βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης που διοργανώνει η Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , την Πέμπτη, στις 20:00, στο θεατράκι στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή το μέλος της νέας Κ.Ε του κόμματος , εργατολόγο κ. Διονύση Τεμπονέρα.

Ο Συντονιστής της Ν.Ε του κόμματος κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου κάλεσε , μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, τους Ξανθιώτες /σες να προσέλθουν να ακούσουν τον ομιλητή και να συζητήσουν μαζί του:’ παράλληλα είναι και ένα κάλεσμα και καλωσόρισμα στα νέα μέλη της Ν.Ε Ξάνθης, η οποία κατά τις εκλογικές διαδικασίες του συνεδρίου του κόμματος πενταπλασίασε τα μέλη της στο νομό’ επεσήμανε.

Στήριξη στους υγειονομικούς που τελούν σε αναστολή εργασίας

Επίσης ο κ. Χατζηθεοδώρου εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών της Ξάνθης που τελούν σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι αυτή την Τετάρτη, για μια ακόμη φορά προβαίνουν σε διαμαρτυρία στο χώρο του Νοσοκομείου, στις 10:00 το πρωί, στο πλαίσιο κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ:’ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αποκάλεσε ήρωες αλλά τελικά εισέπραξαν μόνο χειροκρότημα για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Είναι  πολιτική επιλογή της Ν.Δ η απαξίωση του δημοσίου. Ουδείς αναρωτήθηκε πως επιβιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, ιδιαίτερα τώρα με την ακρίβεια να χτυπά κόκκινο και σε τι κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία μας χωρίς τη συνδρομή τους. Ανακοινώθηκαν προσλήψεις. Δεν θα καλυφθούν τα κενά. Αν δεν δοθούν κίνητρα, ειδικά για παραμεθόριες περιοχές όπως η Ξάνθη, δεν θα υπάρξει ανταπόκριση. Ήδη το Νοσοκομείο Ξάνθης διαχειρίζεται έκτακτα περιστατικά χάρη στον ηρωισμό των γιατρών και νοσηλευτών του. Επιβάλει ΣΔΙΤ και στα νοσοκομεία. Αν λοιπόν κάποιος δεν έχει λεφτά για να πάει σε ιδιωτική κλινική του λέει, έλα απόγευμα στα νοσοκομεία και θα πληρώσεις μεν, αλλά λιγότερα. Η δε διοίκηση του νοσοκομείου το μόνο που κατάφερε σ’ αυτά τα τρία χρόνια είναι ν’ αλλάξει το λογότυπο . Ακύρωσαν μέχρι και το μαγνητικό τομογράφο για τον οποίο είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Όλη η διαχείριση της πανδημίας ήταν ένα αποτυχημένο success story…’

 Αποτυχημένη διαχείριση της ακρίβειας από τη ΝΔ

Ο κ. Χατζηθεοδώρου εστίασε στα 5+1 σημεία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας που παρουσίασε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η Ν.Δ δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα:’ Από τα 600 ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα λάβουν επιδότηση όσοι είχαν αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος , διαπιστώνεται πια ότι θα δοθούν ποσά της τάξης των 20 έως 60 ευρώ. Είναι αδύνατον να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση εάν δεν μειωθούν προσωρινά φόροι, όπως ο ειδικός φόρος καυσίμων ή αν δεν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σε ποσοστό που να είναι ανθεκτικός απέναντι στο δυσθεώρητο πληθωρισμό. Εμείς λέμε στα 800 ευρώ.  Προχώρησαν ήδη σε μέτρα μείωσης φόρων προσωρινά αρκετές χώρες της Ε.Ε. Όχι όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Η λιτότητα και η ακρίβεια έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Η ρήτρα αναπροσαρμογής φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη…Από την άλλη, έκπληκτη η κοινωνία που αδυνατεί να βγάλει το μήνα, παρακολουθεί τα ποσά που δίνονται στα golden boys  της ΔΕΗ, τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει στη Μεσσηνία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, σπαταλώντας αδιανόητα ποσά για μια απόσταση που με το αυτοκίνητο θα κόστιζε 100 ευρώ σε καύσιμα, αλλά και να καταθέτει αίτηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να …λάβει επιδότηση για τις ελιές που διαθέτει στα Χανιά! Και η κοινωνία να παλεύει με την ακρίβεια, τους ιδιώτες που επέβαλε σε υγεία και παιδεία που απαιτούν να μπαίνει βαθιά το χέρι του πολίτη στην τσέπη, να ιδιωτικοποιεί ακόμη και τη ΛΑΡΚΟ και να προβαίνει σε απολύσεις την ώρα που με τη κρίση το νικέλιο πρέπει να προστατευθεί…Ακόμη και κυβερνήσεις της δεξιάς πριν το ’81 είχαν να επιδείξουν κοινωνική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι αντιπαρατίθεται με  τον αείμνηστο Αβέρωφ… Τα πράγματα είναι πια μη αναστρέψιμα και οι εκλογές αναπόφευκτες το φθινόπωρο.’

Ακούστε τον Γ. Χατζηθεοδώρου.

Η έξοδος από την αυξημένη επιτήρηση

‘Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αφήσαμε 15ετή ανοιχτό δημοσιονομικό δρόμο. Η έξοδος από την αυξημένη επιτήρηση, που επιχειρεί να παρουσιάσει ως δικό της επίτευγμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν ήδη συμφωνημένη για το 2022 από τότε. Και γι’ αυτό λοιπόν μερίμνησε ο ΣΥΡΙΖΑ’ , υποστήριξε ο συντονιστής της Ν.Ε Ξάνθης αναφερόμενος στο πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης και πρόσθεσε:’ όταν απέδρασε ο κ. Σαμαράς μας άφησε μνημόνια με άδεια ταμεία. Δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθούν ούτε οι συντάξεις και ουδείς φυσικά πρόθυμος να δανείσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υπογράψει μνημόνιο, κατάφερε όμως σύντομα να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να αφήσει και γεμάτα ταμεία. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια’ .

Αναφέρθηκε και στην παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες σημειώνοντας ότι :’ ουδείς αναφέρει πως παραπέμπεται για πλημμέλημα. Μπορεί να έγιναν άτσαλες ενέργειες όμως ο Παππάς πήρε εκατομμύρια από τους καναλάρχες. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε ευρώ. ‘.

Τα εθνικά θέματα

‘Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών αναλογιστείτε ποιος θα είχε σήμερα το πάνω χέρι στην περιοχή. Σε ότι αφορά την Τουρκία το μοναδικό ζήτημα που υφίσταται είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Ακόμη, σε ότι αφορά την ελληνοαμερικανική συμφωνία για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  είχε συμφωνήσει να ανανεώνεται κάθε χρόνο…’σημείωσε.

Η συμπόρευση των 4 για το Δήμο Ξάνθης

‘Μπορεί οι διατάξεις Θεοδωρικάκου , που ήδη εξέπεσαν από το ΣτΕ , να αποδόμησαν πλήρως την απλή αναλογική και τον «Κλεισθένη» , να απαγόρευσαν στην αντιπολίτευση να ασκήσει το έργο της , κατάφεραν όμως να καταστήσουν την αντιπολίτευση δυνατή στην κοινωνία. Η σύμπραξη των 4 παρατάξεων στο Δήμο Ξάνθης δείχνει ότι μπορούμε να υπερβούμε τα κόμματα και να προσφέρουμε στον τόπο. Ο μόνος τρόπος να αντιπαλέψεις αυτή τη γκρίζα πόλη , την αδράνεια στο Δήμο, είναι η συμπόρευση δυνάμεων. Γίνεται ουσιαστική δουλειά, προχωράμε σε προγραμματικές συμφωνίες, μεγαλώνουμε τη δύναμη μας και το φθινόπωρο θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ο κ. Τσέπελης υποσχέθηκε δυο κολυμβητήρια και δεν κατάφερε μέσα στη θητεία να παραδώσει ούτε ένα. Ούτε καν αυτό που ξεκίνησε ο κ. Δημαρχόπουλος. Όταν το 2020 είχα καταθέσει ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα του δημοτικού κολυμβητηρίου μου είχαν απαντήσει οι τεχνικές υπηρεσίες ότι με 250.000 -300.000 ευρώ μπορεί να λειτουργήσει. Ήρθε η πανδημία, φτάσαμε στο 2022 και ακόμη δεν παραδόθηκε στους δημότες. Δεν έγινε ούτε ένα έργο. Τώρα ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις. Μόνο απευθείας αναθέσεις…’ υποστήριξε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά