Σ. Τσιλιγγίρης :Το Νέο έργο ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση της Ξάνθης συνολικού κόστους επένδυσης 240 εκ. ευρώ, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

 

Ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης ανακοίνωσε την τελική υπογραφή για το μεγάλο έργο του αρδευτικού της Ξάνθης…

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ, ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ

Το Νέο έργο ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση της Ξάνθης συνολικού κόστους επένδυσης 240 εκ. ευρώ ενέκρινε  η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

«Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς με ΣΔΙΤ»

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των βασικών υποδομών για μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης και ειδικότερα σε μία έκταση περίπου 56 χιλ. στρεμμάτων, όπου παρατηρούνται τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.

Η γεωργία είναι η κύρια οικονομική δραστηριότητα του πληθυσμού της Ξάνθης και οι αγρότες αποτελούν το 1/3 του εργατικού δυναμικού του Νομού.

Το όραμα του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και τον αγώνα του Αλέκου Κοντού ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν κατάφερε να μηδενίσει μια παρέα μη αγροτών που έχοντας λανθασμένη αντίληψη, προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά