‘Βότκα Μολότοφ’ κερνά το θεατρικό εργαστήρι του Θεάτρου Ανατολικά του Νέστου-Δύο παραστάσεις, 27 και 28 Ιουνίου, στις 21:00, στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο

Δυο αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται να χαρίσει στους Ξανθιώτες  το θεατρικό εργαστήρι του Θεάτρου Ανατολικά του Νέστου, τη Δευτέρα 27  και την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 21:00, στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο.

Ανεβάζει την παράσταση ‘Βόμβα Μολότοφ’, του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον, με 17 ηθοποιούς επί σκηνής και με τη συνέπεια ετών που το χαρακτηρίζει μοιράζεται, με το θεατρόφιλο κοινό της Ξάνθης, συναισθήματα και εναλλαγές διάθεσης που πυροδοτεί η ιδιαίτερη αυτή κωμωδία του Σάιμον.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η μια εκ των δυο σκηνοθετών της παράστασης, κ., Πολυξένη Καρακατσάνη:’ βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας, ξορκίζοντας τη δύσκολη διετία που προηγήθηκε. Παρά τα όσα συνέβησαν , κρατήθηκε ζωντανή η προσπάθεια που καταβάλλουμε με το Βασίλη Λειβαδίτη, κι αυτό οφείλεται στην αγάπη, το πάθος θα έλεγα, το μεράκι, την ανάγκη να επικοινωνήσουν , να υπερβούν τον εαυτό τους,  εκείνων των συμπολιτών μας , κάθε ηλικίας και από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, που συνέχισαν να έρχονται κοντά μας , να εμπνέονται και να δημιουργούν, ακόμη κι όταν τα μαθήματα γινόταν εξ αποστάσεως.  Θυμίζω ότι το θέατρο ήταν από τις τελευταίες δραστηριότητες που άνοιξαν μετά τους περιορισμούς για την πανδημία, αφού προϋποθέτει την επαφή και την επικοινωνία των ανθρώπων…’

Μια δεμένη λοιπόν θεατρική ομάδα, υποστηριζόμενη από αξιολογότατους δημιουργούς πίσω από τη σκηνή και υπό την καθοδήγηση των σκηνοθετών, κ. Πολυξένης Καρακατσάνη και κ. Βασίλη Λειβαδίτη, μας κερνά…’Βότκα Μολότοφ’ φέτος το καλοκαίρι:’ Είναι δύσκολο κείμενο και ήταν ένα ταξίδι , θα έλεγα, που τώρα πια το απολαμβάνουμε και εμείς , όπως θα το απολαύσει το κοινό, αφού ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια. Θυμάμαι συχνά έναν ηθοποιό που μου είχε πει κάποτε ότι η πίστη σ’ αυτό που κάνεις είναι καταλυτικός παράγοντας. Και όλη η ομάδα διαθέτει πίστη σ’ αυτό που κάνει.Πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες, ο συγγραφέας οικοδομεί μια  ανθρώπινη τοιχογραφία, βασισμένη πάνω στα πρώτα μονόπρακτα του Τσέχωφ, την περίοδο που ήταν γιατρός. Μια κωμωδία στην οποία σαφώς υπάρχει γέλιο, συνυπάρχει όμως και το δράμα των ηρώων, το οποίο αντιλαμβάνεται ο θεατής. Γράφτηκε το 1973 και ήταν ένα αφιέρωμα του Σάιμον στον Τσέχωφ’, υπογραμμίζει η κ. Καρακατσάνη.  

Ακούστε την κ. Πολυξένη Καρακατσάνη.

Τους ηθοποιούς θα τους απολαύσουμε επί σκηνής. Η κ. Καρακατσάνη όμως εστίασε και στους συνεργάτες πίσω από τη σκηνή που συνέβαλαν, ώστε και η φετινή παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του Θεάτρου Ανατολικά του Νέστου, να έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας άρτιας παράστασης, στα οποία ουδέποτε επέτρεψε εκπτώσεις τοι Θέατρο Ανατολικά του Νέστου.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία : Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης

Μουσική: Χριστεφανία Λουκίδου, η οποία συνέθεσε μουσική και έγραψε τραγούδια τα οποία ερμηνεύουν οι ηθοποιοί αποκλειστικά για την παράσταση

Κοστούμια: Ελένη Παπαδοπούλου

Δημιουργικό/Φωτογραφία: Γεωργία Βεράκη

Styling: Οράλ Καλεντζή

Φωτισμοί/Ήχος: Σπύρος Ρόιδος

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου μερίμνησε ώστε η πιεστική, οικονομικά, περίοδος για όλους να μην αποθαρρύνει όσους θέλουν ν’ απολαύσουν τις παραστάσεις. Έτσι η γενική είσοδος κοστίζει 8 ευρώ, η είσοδος για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, στρατευμένους 5 ευρώ , ενώ για τα ΑΜΕΑ η είσοδος είναι δωρεάν:’ είναι η εποχή που οφείλουμε, αν λογιζόμαστε άνθρωποι, να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Ένας για όλους και όλοι για έναν, όπως λέω και στους μαθητές μας’, επισημαίνει η Πολυξένη Καρακατσάνη.

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο Πυργελή, στην οδό Ανδρέου Δημητρίου 57. 

Ετοιμαστείτε για ΄Βότκα Μολότοφ’, λοιπόν.

 

 

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά