Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: Θα τους ακολουθήσουμε κατά πόδας.....

 

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, η  6η ορεινή πεζοπορική Διάσχιση νομού Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων!!!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργανωμένη διάσχιση που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, συνολικού μήκους 170 χιλιομέτρων (σε 8 μέρες) με 8.747 υψομετρικά!

Η ομάδα, που τα άτομά της έρχονται  από τα 4 σημεία του ορίζοντα της χώρας, ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2022 στη Γαλάνη και νωρίς το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις.

Η παρέα μαζεύτηκε….

Το προσκλητήριο ολοκληρώθηκε:

 

Μάγια

Δάφνη

Θεοδοσία

Παναγιώτα

Μαρία

Χριστίνα

Νίκη

Θανάσης

Νίκος

Πάρης

Αγάπιος

Λάμπρος

Μάνος

 

Όλες και όλοι, παρούσες και παρόντες.

 

Πολύ κέφι, θετική ενέργεια, συντονισμός, χαμόγελα,  ένα υπέροχο βράδυ στις όχθες του Νέστου ποταμού και μετά από ένα ιδιαίτερα καλό φαγητό, σε οριζόντια θέση στα αντίσκηνα για απολαυστικό ύπνο….γιατί με το πρώτο φως της ημέρας, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022,  ξεκινά η πορεία….

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης η «Όμορφη Πόλη 89,9», θα ακολουθήσει από κοντινή απόσταση την πορεία και θα μεταδίδει, κάθε ημέρα στην ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της Πόλης» από τις 10:00 έως τις 12:00, ανταποκρίσεις από όλη την παρέα του «Xanthi 's Trail. 8 days hiking - 106 miles distance». μετά και από τις προτροπές του Χάρη Διαφωνίδη, Προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχει ξεκινήσει εδώ και 6 χρόνια, με μεγάλη υπομονή και επιμονή, μια όμορφη προσπάθεια, που απευθύνεται σε όλο τον ορειβατικό κόσμο της Ελλάδας και των Βαλκανίων, η οποία εξελίσσεται με σταθερά βήματα, αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας, συμβάλει θετικά στην εξωστρέφεια της περιοχής μας και δημιουργεί, χρόνο με τον χρόνο...τους καλούς πρεσβευτές της Ξάνθης σε όλη την Ελλάδα.

Με τα πόδια του Βασίλη Γεωργιάδη και της παρέας του 2022, θα περπατήσουμε τα υπέροχα μονοπάτια της περιοχής και θα έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να ακούσουμε στο ραδιόφωνο τις εντυπώσεις από τις καθημερινές εμπειρίες των ορειβατών και να γευθούμε, να δούμε, στην ηλεκτρονική εφημερίδα (radio899.gr) ενδιαφέρουσες εικόνες της φυσικής ομορφιάς του ορεινού μας όγκου.

Στον χάρτη που μπορείτε να δείτε, είναι αποτυπωμένη με ακρίβεια η διαδρομή και έτσι μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση  της 6ης ορεινής πεζοπορικής Διάσχισης νομού Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων!!!

Μείνετε συντονισμένοι…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη