Ο Βασίλης Γεωργιάδης μας δίνει ένα «άρωμα» από την κορυφή του Γυφτόκαστρου για την 6η Διάσχιση ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων

Ο Βασίλης Γεωργιάδης από την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της Πόλης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης με τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, όπου περιέγραψε από το Γυφτόκαστρο Ξάνθης, την 6η Διάσχιση ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και που ξεκίνησε το Σάββατο 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με βάση τα τωρινά δεδομένα την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

«Όσο προχωράμε προς το τέλος, υπάρχει μεγαλύτερη κόπωση. Εχθές, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, λίγο πριν την Μαύρη Πέτρα διασχίσαμε 100 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα έχουμε φθάσει ήδη στα 124 χιλιόμετρα. Χθες ανεβήκαμε την κορυφή Μαύρη Πέτρα στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ στις 14:00 βρισκόμασταν στην κορυφή Μαλλιά στο Νομό Δράμας και στη συνέχεια ξανά μπήκαμε στον Νομό Ξάνθης, όπου κοιμηθήκαμε στην Μαύρη Πέτρα, στο διατηρητέο μνημείο της φύσης που έχει μια πηγή. Εκεί ήρθαν τα φαγητά από την ομάδα Υποστήριξης, μας έκανε λίγη βροχή αλλά κοιμηθήκαμε ήσυχα σε σκηνές, αφού πρώτα αλλάξαμε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτή την στιγμή, βρισκόμαστε στην υψηλότερη κορυφή του Νομού Ξάνθης, το Γυφτόκαστρο. Από το πρωί σήμερα έχουμε συνεχώς ανάβαση, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κατάβαση. Με αργά και σταθερά βήματα θα περάσουμε τις κορυφές Θερμό και Κούλα και στη συνέχεια θα κατέβουμε στον οικισμό του Ωραίου. Θα φάμε στο ιχθυοτροφείο του Οσμάν, δίπλα στο ποτάμι και στη συνέχεια θα έρθει λεωφορείο να μας πάρει και τελικά θα καταλήξουμε στις Θέρμες για να κάνουμε Ιαματικά Λουτρά. Αύριο θα είμαστε στις Κάτω Θέρμες, ενώ υπάρχει ενθουσιασμός σε όλους τους συμμετέχοντες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι εκτός από το άγχος να μην τραυματιστεί κανείς, έχουμε και το άγχος αν θα πάνε όλα καλά.

Ωστόσο, λόγω των καιρικών φαινομένων και της βροχής που προβλέπεται θα αναβληθεί η τελευταία διάβαση από το φαράγγι που καταλήγει στα Θρακικά Μετέωρα. Έτσι, η αυριανή μέρα που θα καταλήξει να βρισκόμαστε στην Κοττάνη, θα είναι και η τελευταία του προγράμματος.

Τα μονοπάτια δεν έχουν σύνορα, υπάρχουν συμμετοχές και από την Κύπρο,  ενώ μόνο 14 άνθρωποι έφθασαν μέχρι και την Δράμα, σε αυτή την 6η Διάσχιση ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων.

Ακούστε παρακάτω τι συζητήθηκε σήμερα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Γεώργιος Καλοτραπέζης

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη